Pokušali da ispadnu duhoviti, pa napravili skandal: Hrvatski trgovinski lanac šokirao građane - kupite koka-kolu kod nas!

08.11.2023

14:28

0

Čitaoci ih prozivaju da su neozbiljni i da im je jedino važna zarada

Pokušali da ispadnu duhoviti, pa napravili skandal: Hrvatski trgovinski lanac šokirao građane - kupite koka-kolu kod nas!
Copyright Profimedia

Hrvatsku treći dan trese afera trovanja gaziranim pićima. Nekoliko osoba je zbog trovanja završilo u bolnici, a danas je Državni inspektorat naložio povlačenje sumnjivih proizvoda iz prodavnica. Reč je o seriji proizvoda "Romerquelle Blueberry Pomegranate" od 300 ml i koka-koli od 500 ml, koka-koli original i zero u ambalažama od dve litre. Međutim, nekima to nije zasmetalo da pokušaju dodatno da zarade na prodaji tih proizvoda.

"Haos" i na društvenim mrežama

Popularni trgovački lanac "Žabac Food Outlet" iz Zagreba danas oko 10 sati šokirao je svoje pratioce prilično degutantnom Fejsbuk objavom. Reklamirali su prodaju pića na sniženju, među kojima je i sporna koka-kola zero, a u opisu fotografije napisali: "Nema straha od trovanja u Žapcu". Ipak, tokom dana objava je izbrisana.

Printscreen/Facebook/Žabac Food Outlet
 

Čitaoci ih prozivaju da su neozbiljni i da im je jedino važna zarada.

 - Zaista je potpuno neozbiljno od vas da najavljujete da nemate strah od trovanja u situaciji kada niko i ne zna šta se tačno dogodilo, a ljudi su završili sa teškim povredama, samo da biste mogli da prodate preostale akcije, bez obzira na celu situaciju. Bolje bi bilo da, opreza radi, sporne stvari uopšte ne prodajete dok se tačno ne utvrdi o čemu se radi, ovako ispada da vam je jedino bitan profit, a ne bezbednost kupaca -  napisao je jedan čitalac.

Predsednik Zoran Milanović za paniku i haos optužio direktno "Koka-Kolu"

Danas se povodom ove afere oglasio i predsednik Hrvatske.

HINA/Mario Strmotić
 

- Tamo gde je to punjeno su zakazali, navodno u Austriji. Takve stvari se retko događaju... To je grozna stvar - rekao je Milanović novinarima na Univerzitetu u Zagrebu.

On misli da više niko neće piti sporne proizvode i da je to proizvođaču sada lekcija.

- Platiće neku kaznu. Zaribali su, i to zvuči jako blago onome ko je nastradao - rekao je predsednik Hrvatske, i dodao da se u njegovom kabinetu ti napici ne koriste.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike