"Ceo vek su krivotvorili broj našeg naroda u Crnoj Gori": Dajković poručio da Srbi posle jednog veka mogu da se izjasne kao svoji preci

28.10.2023

22:02

0

"Slušajte svoje srce i nećete pogrešiti!", rekao je Vladislav Dajković

"Ceo vek su krivotvorili broj našeg naroda u Crnoj Gori": Dajković poručio da Srbi posle jednog veka mogu da se izjasne kao svoji preci
Uskoro popis u Crnoj Gori - Copyright Profimedia

Predsednik političke partije "Slobodna Crna Gora" Vladislav Dajković govorio je o predstojećem popisu u Crnoj Gori .

On je istakao činjenicu da je poslednji slobodni popis održan pre više od sto godina i da je tada procenat ljudi koji su se izjasnili kao Srbi bio 98 odsto.

- Onda mo ušli u jednu spiralu falsifikata kroz komunističku tadašnju vlast, pa onda kroz ove vlasti Mila Đukanovića koje su trajale skoro kao komunistička, i na taj način su veštački krivotvorili broj Srba u Crnoj Gori - rekao je Dajović i dodao.

 

 

- Mi sad imamo priliku, posle celog veka, da se izjasnimo slobodno, i oni nam ne daju! O čemu se radi? Hoćemo da čekamo još sto godina da se neko  smiluje tamo da nas pusti da se izjasnimo, da se osećamo onako kako su se osećali naši preci, da pričamo srpskim jezikom kojim je govorio i Njegoš, sve naše vladike, svi naši duhovni vladari?

On je pozvao sve građane Crne Gore da se slobodno izjasne na popisu:

- Budite ono što su bili i vaši preci, slušajte svoje srce i nećete pogrešiti! - poručio je.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike