Čeka se SNP i Spajićev ekspoze: Izbor nove vlade Crne Gore početkom naredne nedelje

23.10.2023

19:49

0

Za datum održavanja sednice sada slovi ponedeljak, 30. ili utorak 31. oktobar, odnosno devet dana pre isteka zakonskog roka od 90 dana, koji je mandatar dobio da sastavi vladu

Čeka se SNP i Spajićev ekspoze: Izbor nove vlade Crne Gore početkom naredne nedelje
Ilustracija - Copyright Pixabay

Sednica Skupštine Crne Gore na kojoj bi trebalo da budu izabrani najpre predsednik Skupštine a zatim da se glasa i o novoj, 44. vladi Crne Gore, koja je najavljivana za 26. oktobar, biće održana najverovatnije početkom naredne nedelje.

Do pomeranja sednice došlo je iz tehničkih razloga, čeka se još uvek predlog kandidata Socijalističke narodne partije za ministre u vladi, a sem toga "mandataru Milojku Spajiću potrebno je još vremena da bi napisao ekspoze", prenosi "Borba".

Za datum održavanja sednice sada slovi ponedeljak, 30. ili utorak 31. oktobar, odnosno devet dana pre isteka zakonskog roka od 90 dana, koji je mandatar dobio da sastavi vladu.

R.R./ATAImages
 

Inače, čelnici 11 političkih partija koji su na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori osvojili 49 mandata, potpisali su prošle nedelje koalicioni sporazum o formiranju novog skupštinskog veća. Po ovom sporazumu Koalicija ZBCG daće kandidata za predsednika Skupštine Crne Gore i svojim glasovima podržaće manjinsku vladu.

Takav raspored snaga ostaće do decembra iduće godine kada bi trebalo da dođe do rekonstrukcije vlade u koju bi tada ušli i predstavnici ZBCG.

Aktuelna vlada Crne Gore koju predvodi Dritan Abazović, lider Građansog pokreta URS, druga posle avgustovskih promena 2020. godine, trenutno je u tehničkom mandatu i takav status traje od avgusta prošle godine.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Borba.me

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike