Nova sramota Mila Đukanovića: DPS zvanično započeo kampanju bojkota popisa

24.10.2023

10:47

0

Kao razlog bojkota popisa, koji, inače, u Crnoj Gori kasni već dve godine, DPS navodi tvrdnju da je cilj ovog procesa u trenutnim političkim okolnostima prevara građana i da su rezultati popisa, navodno, unapred pripremljeni

Nova sramota Mila Đukanovića: DPS zvanično započeo kampanju bojkota popisa
Milo Đukanović - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) bivšeg lidera Mila Đukanovića, danas je zvanično započela bojkot popisa stanovništva, koji u Crnoj Gori najavljen od 1. do 15. novembra.

Za potrebe kampanje bojkota, DPS je objavio video na kome se vidi štampanje promo materijala, koji svi koji ne žele da im popisivač dođe, mogu da okače na vrata.

- Nismo doma, dođite dogodine - piše na promo materijalu, prenosi portal podgoričkog "Dana".

Kao razlog bojkota popisa, koji, inače, u Crnoj Gori kasni već dve godine, DPS navodi tvrdnju da je cilj ovog procesa u trenutnim političkim okolnostima prevara građana i da su rezultati popisa, navodno, unapred pripremljeni.

Ovogodišnji popis stanovništva u Crnoj Gori je prvi koji se održava nakon odlaska Mila Đukanovića sa vlasti, a on je nedavno u intervjuu za sarajevsku "Federalnu TV" izjavio da najavljeni popis znači "posrbljavanje" Crne Gore.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike