Evropa sad u haosu: Spajić i Krvavac se otuđili od rukovodstva stranke, sve više nezadovoljnih članova

13.09.2023

20:47

0

Zbog ignorantskog ponašanja Spajića i Krvavca, raste broj poslanika PES-a koji nije spreman da podrži njihov dil sa DPS-om vezan za formiranje vlade

Evropa sad u haosu: Spajić i Krvavac se otuđili od rukovodstva stranke, sve više nezadovoljnih članova
Copyright R.R./ATAImages

Mandatar za sastav crnogorske Vlade Milojko Spajić iz dana u dan sve više gbi kontrolu u Pokretu Evropa sad.

Kako piše crnogorska Borba, iz izvora bliskih ovom pokretu dobili su informacije da su se Spajić i njegov najbliži saradnik Branko Krvavac otuđili od ostatka partije i da sve odluke donose nezavisno, bez konsultacija sa ostalim partijskim kolegama.

Oni komuniciraju između sebe i ne javljaju se nikome iz Pokreta Evropa sad. Svoje interne odluke ne obrazlažu, a od istih tih odluke zavisi ne samo budućnost stranke već i proces formiranja Vlade koji je zapao u ćorsokak upravo iz tih razloga što raste broj nezadovoljnih u Pokretu Evropa sad.

R.R./ATAImages
 

Zbog ignorantskog ponašanja Spajića i Krvavca, raste broj poslanika PES-a koji nije spreman da podrži njihov dil sa DPS-om vezan za formiranje vlade. Oni su izrazili jasno nezadovoljstvo što ih njihov lider i najbliži saradnik tertiraju kao broj i glasačku masu koja u Skupštini treba da se povinuje njihovim nalozima.

Još jedan faktor koji usporava formiranje crnogorske Vlade jeste i Spajićevo nekomuniciranje sa budućim koalicionim partnerima.

Naime, Spajić već mesec dana ne komunicira sa manjinskim partijama koje od njega očekuju da sredi stanje u svom dvorištu i obezbijedi većinu za formiranje vlasti.

Kako Spajiću to očito „ne polazi za rukom“, od sredine avgusta nema nikakvih kontakata između Spajića i predstavnika manjina, koji su zbog toga više nego razočarani.

Tanjug/AP Photo/Risto Bozović
 

On im je na sastanku, prošlog meseca, rekao da će im se javiti narednih dana samo da sredi stanje u partiji, ali je od tada prošlo skoro mesec dana.

Treba dodati i da je Spajićevo nesnalaženje prouzrokovalo reakciju Demokrata koje su počele samostalno da traže od određenih poslanika podršku za izbor Alekse Bečića za predsednika Skupštine.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike