Smene zbog krvavog pira u Gradačcu: Načelnik Policijske uprave dobio drugo radno mesto!

06.09.2023

19:10

0

Novi načelnik policije u Gradačcu je Edin Karić, dosadašnji komandir Policijske uprave Srebrenik

Smene zbog krvavog pira u Gradačcu: Načelnik Policijske uprave dobio drugo radno mesto!
Nermin Sulejmanović počinio krvavi pir u Gradačcu - Copyright Pixabay/Instagram

Zehrudin Hasić, načelnik Policijske uprave Gradačac smenjen je danas odlukom policijskog komesera Uprave policije Tuzlanskog kantona, Dževada Kormana. Hasić je nakon smene premešten na drugo radno mesto u okviru tamošnje policije.

Kako pišu mediji u Bosni i Hercegovini, smenjen je i Hasićev zamenik, a novi načelnik policije u Gradačcu je Edin Karić, dosadašnji komandir Policijske uprave Srebrenik.

Do smene je došlo nakon određenih provera koje se vode u vezi Nermina Sulejmanovića. Ranije je suspendovana policajka Dženana Selimović i protiv nje je pokrenut disciplinski postupak.

Inače, smena Hasića dolazi skoro mesec dana nakon stravičnog zločina Nermina Sulejmanovića, koji je u ovom gradu ubio nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović i još dve osobe.

Kako su mediji pisali nakon zločina, postojali su veliki propusti policije u Gradačcu koja nije najadekvatnije reagovala nakon samog zločina. Navodno, to je jedan od razloga za smenu prvih ljudi policije u Gradačcu i okolini.

Krvavi pir ubistva supruge objavio je na Instagramu. Ranio je još tri osobe, a zatim počinio samoubistvo.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, nakon zločina, potvrdilo je Sulejmanović imao prijave za nasilje u porodici, poslednju svega tri dana pre ubistava koje je počinio.

Pored prijava za nasilje u porodici, u dosijeu ubice iz Gradačca nalaze se i hapšenje zbog droge, ali i pokušaj ubistva. Prvi put je priveden u Hrvatskoj zbog pokušaja krijumčarenja 806 kilograma marihuane. Takođe, povezivan je sa narko grupom Emira Kodžaga.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike