Masakr u Gradačcu na godišnjicu masovnog ubistva na Cetinju: Jeziva podudaranja zločina Nermina i Vuka koja lede krv u žilama

11.08.2023

16:10

0

Dva ljudskom umu neshvatljiva zločina, počinjena gotovo u isti dan, sa godinu dana razmaka

Masakr u Gradačcu na godišnjicu masovnog ubistva na Cetinju: Jeziva podudaranja zločina Nermina i Vuka koja lede krv u žilama
Copyright Printscreen/Instagram/iron_bb24 Privatna arhiva

Jezive vesti o masakru u Gradačcu, gde je Nermin Sulejmanović u prenosu uživo na Instagramu ubio suprugu i još dve osobe, otvorile su stare rane i podsetile na masovno ubistvo sa Cetinja.

Dva ljudskom umu neshvatljiva zločina, počinjena gotovo u isti dan, sa godinu dana razmaka.

Serijski ubica Nermin Sulejmanović je danas u Gradačcu ubio najmanje troje ljudi, nakon čega je izvršio samoubistvo pred policijom.

Godinu dana ranije, Vuk Borilović (35) sa Cetinja je iz lovačke puške brutalno izrešetao 10 ljudi, među kojima i dvoje maloletne dece.

Dok je prvi kukavički sam sebi presudio kada ga je policija locirala, na drugog su zapucali kako bi ga zaustavili.

Posle masakra pravio "lajv" na Instagramu

Tri osobe su ubijene, a tri ranjene u krvavom pohodu pomahnitalog ubice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića, potvrđeno je i zvanično iz Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Sam masakr prenosio je uživo na Instagramu, a nakon što se dao u beg, preko iste mreža se ponovo uključivao i davao jezive detalje o zločinima.

Nakon toga, nastavio je da postavlja fotografije na ovoj društvenoj mreži. Naprije je postavio fotografiju sa ubijenom ženom i kćerkom, a potom i fotografiju njega sa ćerkom.

U javljanju uživo na Instagramu najavljivao je da planira da ubije još osoba, te isticao kako mu to nije prvo ubistvo.

Rekao je da je ubio jednog čoveka, njegovog sina i svoju ženu, kao i da je "pucao na policajca, ali ne zna šta je s njim bilo".

Printscreen/Instagram/ironbb24
 

Osumnjičenog Nermina Sulejmanovića (35) iz Gradačca su policijske snage locirale na širem području Gradačca. On je počinio samoubistvo.

Poznat identitet žrtava

Iz Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla, za Faktor je potvrđeno da su tri osobe koje su ranjene u Gradačcu prevezene u ovu medicinsku ustanovu.

Ranjen je D. O. (23), koji je dovezen na Kliniku za anesteziologiju i reanimatologiju gde je pokušana reanimacija, ali je ovaj pacijent preminuo.

N. P. ima povrede donjih ekstremiteta i i smešten je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju.

Na UKC Tuzla dovezena je i žena incijala L. O. (54), koja ima prostrelne ranu grudnog koša i trbuha. Ona je prvo zbrinuta na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju, a potom je prebačena u operacionu salu.

- Sulejmanović je iz pištolja usmrtio svoju bivšu suprugu i dva muškarca, oca i sina. Ranio je jednog policajca, te još jednog muškarca i ženu na različitim lokacijama u Gradačcu.

Policijske snage su na terenu. Uviđaj će obaviti dežurni tužilac u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Odeljenja krim-policije PU Gradačac - kazao je portparol Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Najveći masakr u novijoj istoriji Crne Gore

Borilović je svojoj krvavi pir započeo 12. avgusta prošle godine u popodnevnim časovima kada je došao iz crkve.

Nekoliko dana pre jezivog zločina odveo je ženu i decu na more, a on se vratio na Cetinje. Kobnog dana došao je iz crkve, ušao u kuću i ubrzo izašao na terasu i nešto glasno rekao i opsovao. Tada se sa puškom u ruci spustio sprat niže, gde su mu bili podstanari, tačnije četvoročlana porodica Martinović.

U stanu je tada zatekao Natašu (35) i njene sinove Mašana (11) i Marka (7), koje je izrešetao bukvalno na pragu kuće. Potom je svoj krvavi pir nastavio - u naselju Medovina ubio je još sedmoro ljudi, među kojima i svoje rođake. Monstrum je presudio i Natašinom kumu Milanu Mitroviću (37), zatim svom ujaku Goranu Đurišiću (54), a onda i komšijama Rajku (56), Dimitriji (81) i Danici Drecun (74), a na kraju Danijeli (51) i njenoj sestri Aleksandri Radunović (52). U svom krvavom piru ranio je šest osoba koje su se tu slučajno zatekle.

AP Photo/Risto Božović
 

Posle zločina je navodno telefonom obavestio oca ubijenih dečaka da ih je "ubio na kućnom pragu".

Borilovića je nakon rafalne paljbe u kojoj je pobio svoje bližnje opkolila crnogorska policija, koja je u njegovom pravcu ispalila pet hitaca, od kojih je jedan bio smrtonosan.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike