Nakon drame u azilu, organizacija “Panter” upala u prostorije i nahranila pse (VIDEO)

05.09.2023

16:38

0

Poručili su da su preuzeli stvari u svoje ruke

Nakon drame u azilu, organizacija “Panter” upala u prostorije i nahranila pse (VIDEO)
Copyright Foto: Printskrin instagram / Organizacija Panter

Putem društvenih mreža plasirani su uznemirujući snimci, za koje se tvrdi da su nastali u tešanjskom azilu, a na snimcima se vide izgladneli psi zatvoreni uz neadekvatan tretman.

Iz Opštine Tešanj je saopšteno da je odmah po prijavi incidenta u azil upućen stručni saradnik koji prati rad azila.

Nadležna služba je obavestila Kantonalnu inspekciju i pozvala policiju, koji su došli u azil. U toku je istraga, nakon koje će biti preduzete mere protiv odgovornih, saopšteno je iz Opštine Tešanj.

Međutim organizacija za zaštitu životinja “Panter” ne može da čeka dugotrajne istrage te su članovi ovog udruženja odlučili da sami uzmu stvari u svoje ruke.

Nekoliko mladića odlučilo je da upadne u prostorije tešanjskog azila kako bi nahranili pse i uverili se u kakvom okruženju i u kakvim uslovima žive ovi psi.

Iz azila su odbili tonu hrane za pse. 

“Ovo je krivično delo zlostavljanje životinja, prema psima ovako ne može da se postupa” – kažu iz Organizacije Panter za portal Crna-Hronika.

“Panteri su došli da pomognu, pozvali broj koji se nalazi na ulazu Udruženje mladih Forte koji je odgovoran za ovu situaciju i saopštili da smo došli i da imamo tonu hrane za pse da želimo da ih vidimo i nahranimo, rekli su da se nađemo u gradu za 15 minuta i nakon toga ugasili telefon - naveli su iz ove organizacije.

Tri dana smo boravili tu, međutim niko se nije javljao, na video klipovima imate snimljenu situaciju gde se vidi da psi nisu u dobrom stanju i ima snimak na kom se vidi kako psi jednu jedni druge, a zatim dodali:

- Nijedan pas nije imao vode… Nećemo stati na ovome, nastaviće se - poručili su.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NGO PANTER 🥇 (@orgpanter)

 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike