Pas izgrizao devojčicu (3), začulo se - "puštaj, puštaj"! Jeziv napad na parkingu u Zagrebu

26.06.2022

20:31 >> 20:32

0

Autor: 24sedam

Dvadesetak građana bili su očevici napada belgijskog ovčara na trogodišnju devojčicu, u subotu, oko 11 sati, na parkingu zapadno od ulaza u Park Maksimir

Pas izgrizao devojčicu (3), začulo se - "puštaj, puštaj"! Jeziv napad na parkingu u Zagrebu
Belgijski ovčar/Foto:Pixabay

Dvadesetak građana bili su očevici napada belgijskog ovčara na trogodišnju devojčicu, u subotu, oko 11 sati, na parkingu zapadno od ulaza u Park Maksimir. Stravične scene iz centra Zagreba prepričao je i Saša P, koji je bio jedan od onih koji su udarcima nogom pokušali da primoraju psa da devojčici ne nanese teže povrede.

- Upravo sam parkirao automobil i izašao sa suprugom i detetom, kad su nedaleko od nas parkirali automobil i izašli muškarac i žena sa devojčicom. Njih je moja supruga prepoznala kao naše bivše komšije . Odjednom se začuo vrisak: Pusti! Puštaj!

- U prvi trenutak pomislio sam da je neki automobil prikleštio dete između parkiranih kola. Kad sam prišao bliže, video sam da majka drži devojčicu na tlu, kako otac pokušava psu da otvori usta i spreči da je opet ne ugrize. Ja sam psa udario snažno nekoliko puta nogom u rebra. Trajalo je to možda minut-dva dok ga nismo odvojili od devojčice. Tu je došla i jedna doktorka, koja je pogledala devojčicu. Curela joj je krv na stomaku. Roditelji su je stavili u automobil i odjurili prema najbližoj bolnici. Tu je ubrzo došao i prijatelj roditelja devojčice i dao mi njihov broj. Javio mi se jutros otac devojčice i rekao da je otpuštena iz bolnice i kako povrede, srećom, nisu teške - rekao nam je očevidac stravičnog napada psa na devojčicu u parku Maksimir.

Profimedia
 

Kaže kako je pas koji je napao devojčicu bio vezan na povocu, ali da je on bio dovoljno dugačak da je pas mogao da dohvati i napadne dete. U šoku je, kaže, bio i vlasnik psa, koji je vikao na psa, tukao ga je, ali, nažalost, sve je to bilo prekasno, jer se on oteo kontroli i napao dete.

Zašto, ne može pretpostaviti ni sagovornik, iako smatra da je reč o psu koji je bio dresiran, ali šta je bio povod za napau, ni on, koji takođe ima psa, kao i roditelji devojčice, ali u subotu nisu bili s njima u maksimirskom parku, ni on sam ne može objasniti.

Bonus video:

Rina

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti