Haos u Hrvatskoj: Zapalio se kamion na auto-putu, saobraćaj obustavljen, stvorila se kolona duga više od sedam kilometara (VIDEO)

03.08.2023

11:21

0

Prema prvim informacijama, povređenih nije bilo

Haos u Hrvatskoj: Zapalio se kamion na auto-putu, saobraćaj obustavljen, stvorila se kolona duga više od sedam kilometara (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

Nakon što je oko devet sati prekinut saobraćaj na auto-putu A1 Zagreb - Ploče - Karamatići između čvorova Ogulin i Brinje u pravcu Dubrovnika zbog požara na kamionu, sada se na toj deonici vozi jednom trakom, a kolona je duga oko sedam kilometara.

Prema informacijama iz PU Karlovac, oko 8.30 zapalio se kamion u zaustavnoj traci, 600 metara pre odmorišta Modruš. Saobraćaj se odvijao preticajnom trakom, ali je zbog obilnog dima obustavljen oko devet sati.

Prema prvim informacijama, povređenih nije bilo, ali je kamion izgoreo i pričinjena je velika materijalna šteta. Saobraćaj na magistralnom putu bio je zatvoren u pravcu juga do 9.24 i odvijao se obilaznim putem: čvor Ogulin - čvor Brinje.

Zbog saobraćajne nesreće u prekidu je saobraćaj i na državnom putu DC36 Popovača - Sisak između Potoka i Stružca, javlja HAK. Na auto-putu je i političar iz stranke Fokus Davor Nađi.

Prema snimku koji je objavio, vidljivo je da je saobraćaj u tom trenutku bio potpuno blokiran.

Napravljen je koridor za vanredne situacije, a kako je primetio, neki ga koriste za vožnju sredinom puta.

- Ljudska glupost je fascinantna! Auto-put je zatvoren zbog požara, imate bar tri znaka koji vam to govore, formiran je koridor za hitne službe, a gomila debila se nađe pametna da po sredini puta prolazi celu kolonu. Iako ne možete dalje jer je auto-put zatvoren - piše on.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike