Banjaluka sumira štetu: Odroni na kućnom pragu, voda odnela ulice

09.06.2023

11:10

0

Bujice su izazvale odrone blizu kuća, a naleti vode odneli su i delove asfalta

Banjaluka sumira štetu: Odroni na kućnom pragu, voda odnela ulice
nevreme u BiH napravilo poplave - Copyright Foto:Printskrin/Fejsbuk

Meštani banjalučkog naselja Obilićevo jutros sumiraju štetu nevremena koje je ovaj grad i okolinu pogodilo u četvrtak, kada je veliki dotok vode doneo i bujične, koje su pogodile mnoga naselja.


Bujice su izazvale odrone blizu kuća, a naleti vode odneli su i delove asfalta.

 

 


RTRS je objavila niz fotografija posledica jučerašnjeg nevremena, a meštani kažu da je pričinjena šteta veća nego što je bila od poplava 2014. godine.

 

 

Upaljen žuti meteoalarm

Meteorolozi u BiH su za subotu prognozirali delimično vedro i nestabilno vreme, povremeno sa pljuskovima i slabom grmljavinom.

Najniža jutarnja temperatura većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 22 i 27°C.

U nedelju, 11.06.2023, u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno i dalje nestabilno vreme. Širom zemlje se očekuju lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Izgledni su i obilniji pljuskovi. Vetar slab severnog smera.

U ponedeljak se u Bosni očekuje pretežno oblačno vreme, povremeno uz slabije lokalne pljuskove. 

Banjalučki vatrogasci juče intervenisali 23 puta nakon jake kiše

Banjalučka vatrogasna brigada imala je 23 intervencije nakon jake kiše koja je juče popodne zahvatila grda, a tim za hitne intervencije Civilne zaštite će i danas pratiti situaciju na terenu i postupati po prijavi građana, saopšteno je iz gradskog Odseka za poslove Civilne zaštite.

Vatrogasci su 23 intervencije imali sinoć - 16 odnosi na ispumpavanje vode iz kuća i podruma u pojedinim ulicama, te sedam tehničkih intervencija na području mesnih zajednica Obilićevo i Starčevica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike