Snažno nevreme na istoku Hrvatske: Apokaliptične scene iz Belog Manastira, voda preplavila ulice

30.05.2023

20:01

0

Oluja je krenula u mestu Kneževo u kojem su takođe poplavljene ulice i prilazni putevi, a bujčne vode su prodrle podrume privatnih kuća

Snažno nevreme na istoku Hrvatske: Apokaliptične scene iz Belog Manastira, voda preplavila ulice
nevreme na istoku Hrvatska - Copyright Foto:Printskrin/Radio Baranja

Područje grada Beli Manastir u Osječko-baranjskoj županiji na istoku Hrvatske danas je pogodilo snažno nevreme sa obilnom kišom, gradom, a gradske saobraćajnice su poplavile bujične vode.


Oluja je krenula u mestu Kneževo u kojem su takođe poplavljene ulice i prilazni putevi, a bujčne vode su prodrle podrume privatnih kuća, prenosi portal Index.hr.

Iz osječkog Centra za civilnu zaštitu saopšteno je da su vatrogasci intervenisali na području Donjeg Miholjca, Belog Manastira i Valpova i da se uglavnom radilo o ispumpavanju vode iz podruma, garažnih prostora i prizemnih delova stambenih objekata i čišćenju začepljenih odvodnih kanala.

Zbog nakupljene vode na kolovozu zatvoren je državni put D-517 ispod podvožnjaka na ulazu u Beli Manastir, o čemu je obavešteno preduzeće Hrvatske ceste. 

 

 


Sredinom maja Hrvatsku su pogodile velike poplave izazvane obilnim padavinama kada je u samo 24 sata palo 250 litara kiše po kvadratnom metru. 

Zbog rasta reke Une situacija je tada bila kritična u Gračacu i u Hrvatskoj Kostajnici gde je proglašeno vanredno stanje, kao i na području grada Karlovca kroz koji prolaze četiri reke Korana, Kupa, Dobra i Mrežnica.

 

 

 

 


U periodu od 14. do 17. maja u Hrvatskoj su na teren izašla 2.872 pripadnika vatrogasne službe koji su imali više od 1.100 intervencija u odbrani od poplava, navodi se u podacima Hrvatske vatrogasne zajednice.

 

 

Nevreme i u Dalmatinskoj zagori

Strašno nevreme u popodnevnim satima zahvatilo je Dalmatinsku zagoru.

Kako piše Dalmacija Danas, nakon što su grmljavinski pljuskovi zahvatili deo Dalmatinske zagore, u kasnim poslepodnevnim satima oblaci su se premestili na ostrva.

Između 17 i 18 sati grmljavinski oblaci su zahvatili veliki deo ostrva Brača i zapadni deo Hvara. Pre toga grad je zahvatila trogirsko zaleđe, a lokalno je palo i nekoliko centimetara leda.

Bonus video:


 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike