Ispovest devojke koja je ranjena tokom šenlučenja u Pljevljima: "Držala sam bratovo dete u rukama kada su me pogodili meci"

06.06.2023

21:39

0

Tek kada je stigla u bolnički krevet postala je svesna šta joj se zapravo izdešavalo i da je samo pukom srećom izbegla tragičan scenario

Ispovest devojke koja je ranjena tokom šenlučenja u Pljevljima: "Držala sam bratovo dete u rukama kada su me pogodili meci"
Ilustracija - Copyright RINA

Obično nedeljno popodne za Pljevljakinju N.K. (33) postalo je dan koji će zauvek biti urezan u njenom pamćenju i dan koji bi mogla pamtiti kao svoj drugi rođendan. Sa bratovim detetom u naručju, izašla je ispred svoje porodične kuće kako bi videla i pozdravila svatovsku kolonu koja je dolazila u njen komšiluk. A, onda su njena kolena klecnula.

- Osetila sam tup bol u predelu kuka i nogu, u prvi mah nisam znala šta se desilo. Međutim, vrlo brzo sam shavtila da su me pogodili zalutali meci. Odmah sam pomislila Hvala Bogu što su me pogodili sa strane sa koje nije bilo dete. U tom svom šoku ljudi su stajali ne svhatajući šta se zbiva, samo je priletela moja snaha, sele smo u automobil i odvezli su nas u Hitnu pomoć. Sve vreme sam bila svesna, a bol izuzetno jak - započinje priču povređena N.K.

Ovoj devojci odmah su dijagnostifikovane teške telesne povrede od prostrelnih rana i prebačena je u bolnicu u Pljevljima. Tek kada je stigla u bolnički krevet postala je svesna šta joj se zapravo izdešavalo i da je samo pukom srećom izbegla tragičan scenario.

- Doktori u bolnici su mi rekli da taj dan treba da slavim kao drugi rođendan, jer sam preživela. Dodali su takođe i da su najveći svetski stručnjaci crtali putanju kuda će meci da prođu po mom telu, a da ne ostave nikakve veće posledice, ne bi tako nacrtali. Imala sam mnogo sreće - dodaje ova Pljevljakinja.

Ona se uspešno oporavlja u pljevaljskoj bolnici i još jednom apeluje na sve koji koriste oružje prilikom svadbi i drugih veselja da dobro razmisle, jer može da se desi tragedija.

Mislite na sebe i na druge, može veselje da prođe i bez metaka. Jer, na primeru devojke iz Pljevalja jasno se vidi da su momenti dovoljni da oni promene svoj put i umesto u nebo, odlete u nekog ko se nalazi u blizini. Može biti bilo ko.

Zbog ovog incidenta u Pljevljima su privedena četiri muškarca F.Ć.(31), S.O. (31), V.V.(61) i G.Ć. (60) kod koga je i bilo svadbeno veselje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike