Pljevaljski lovci pronašli šest srna u teškom stanju, uprkos lečenju, uginule su: Sumnja se na trovanje

14.03.2023

10:17

0

Sumnjamo na trovanje usled zagađenja vode ili trave - kaže predsednik Lovačkog društva Pljevlja Rade Janjušević

Pljevaljski lovci pronašli šest srna u teškom stanju, uprkos lečenju, uginule su: Sumnja se na trovanje
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Na prostoru pljevaljskog lovišta, uz granicu sa Bosnom i Hercegovinom, pljevaljski lovci su u proteklom periodu pronašli u teškom stanju šest srna, koje su uprkos lečenju uginule. Slične pojave su uočene i tokom 2021. godine, ali ne u ovako velikom broju.

Srne su pronađene na različitim lokacijama, ali sve u neposrednoj blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom. U pljevaljskom lovačkom društvu tvrde da se ne radi o nekoj zaraznoj bolesti, ali da postoji mogućnost da je došlo do neke vrste trovanja na prostoru Bosne i Hercegovine.

- U šest slučajeva pronašli smo srne u veoma lošem stanju. Srne su pronađene na prostoru planina Kovač, Bukovice i Šula. Na telima srna nije bilo nikakvih povreda, pa prema tome nije bilo potrebe da se policiji prijavljuju ovi slučajevi. Svaka srna je veterinarski pregledana i za svaku postoji veterinarski izveštaj - rekao je za podgorički "Dan "predsednik Lovačkog društva Pljevlja Rade Janjušević.

Pritom, radi se, kaže, o velikom prostoru, pa se ne može reći da su srne otkrivene na jednom mestu.

- Sumnjamo na trovanje usled zagađenja vode ili trave. Dobro je da nije neka zarazna bolest, a ovakva uginuća se mogu pojaviti usled velikog priraštaja srneće divljači - kaže Janjušević, i pojašnjava da su životinje bile jako slabe i iscrpljene.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike