Plaže u Crnoj Gori polako se pune kupačima: Cene još uvek ne "divljaju" - kafa košta oko dva evra, a leželjake i suncobran 10

04.06.2023

21:01

0

Ovaj primorski deo koji gravitira ka Ulcinju, Baru i Čanju ipak je malo jeftiniji od Budve, Bečića i Boke - rekao je ugostitelj iz Čanja

Plaže u Crnoj Gori polako se pune kupačima: Cene još uvek ne "divljaju" - kafa košta oko dva evra, a leželjake i suncobran 10
Copyright RINA

Iako zvanična letnja sezona na Crnogorskom primorju počinje za desetak dana, mnogi građani su iskoristili visoke temperature da sunčano popodne provedu na plažama bez gužvi i velikog broja turista, čiji dolazak se tek očekuje.

- Voda je odlična, topla i čista. Nakon mnogo kiše jedva smo dočekali malo sunca da se okupamo i uživamo na plaži dok još nisu počele velike vrućine i još veće gužve - rekla je Milica iz Ulcinja.

U ovaj primorski grad već je stigla i prva grupa čačanskih mališana iz vrtića u odmarilište Ovčar, a vreme im ide na ruku. Mnogo polemike bilo je oko ovogodišnjih cena u letovalištima Crne Gore, ali one se po svemu sudeći još uvek nisu menjale. Tako komplet od dve ležaljke sa suncobranom sebi možete priuštiti za 10 eura.

- Toliko je bilo prošle godine, nije cena rasla. Naravno nije svuda isto. Ovaj primorski deo koji gravitira ka Ulcinju, Baru i Čanju ipak je malo jeftiniji od Budve, Bečića i Boke. Za kafu vam je potrebno da izdvojite od 1.50 do 2.20 evra, za pivo od 2.30 do 3.00 evra, a ručak za dve osobe ne košta više od 12 ili 13 evra - rekao je ugostitelj iz Čanja.

Ove sezone mnogi ugostitelji su imali problem sa radnom snagom. Vrlo mali procenat Crnogoraca se odlučuje da radi sezonske poslove, stoga su prinuđeni da radnike traže u drugim zemljama. Do ove godine tradicionlano su svoj posao na primorju tražili građani Srbije i Bosne i Hercegovne, ali sada su i oni mahom izostali jer su birali neke dalje i bolje plaćene destinacije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike