Zemljotres u Jadranskom moru kod Bara: Žarište potresa locirano na dubini od 21 kilometra

01.06.2023

21:28

0

Crnogorski Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju saopštio je da je u 19 časova i 43 minuta registrovao slab zemljotres

Zemljotres u Jadranskom moru kod Bara: Žarište potresa locirano na dubini od 21 kilometra
Copyright Printscreen/seismo.co.me

Zemljotres jačine 2,7 stepeni po Rihteru pogodio je večeras Crnu Goru, objavio je Evropsko-Mediteranski seizmološki centar.

Kako navodi EMSC, zemljotres je zabeležen u Jadranskom moru, a na 10 kilometara od Bara, odnosno 26 kilometara od Cetinja.

Crnogorski Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju saopštio je da je u 19 časova i 43 minuta registrovao slab zemljotres sa epicentrom na četiri kilometra zapadno od Šušnja.

 

 

“Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 2.7 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od III stepena Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 21 kilometra”, navode iz zavoda.

Na osnovu numeričkog modela promene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području, dodaje CdM.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike