Opadaju vodostaji reka u Republici Srpskoj: Jedino Sava u blagom porastu

21.05.2023

12:31

0

Iz "Voda Srpske" navode da je jutros u 9.00 časova zabeleženo dalјe opadanje vodostaja Une, Sane, Vrbasa, Bosne, Drine i Trebišnjice sa pritokama

Opadaju vodostaji reka u Republici Srpskoj: Jedino Sava u blagom porastu
Poplave u BiiH - Copyright FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ MARIJA ADAMOVIĆ/ bg

U Republici Srpskoj jutros je zabeleženo dalјe opadanje vodostaja svih glavnih vodotoka, osim reke Save koja je i dalјe u blagom porastu zbog protoka povišenog vodenog talasa, saopšteno je iz Javne ustanove "Vode Srpske".

Na vodomernoj stanici u Gradišci, prema izveštaju od 9.00 časova, vodostaj reke Save iznosio je 737 centimetara, čime je premašena kota vanredne odbrane od poplava koja iznosi 730 centimetara, prenosi RTRS.

Prema rešenjima "Vode Srpske", trenutno su na snazi mere vanredne odbrane od poplava za poplavno područje Dubičke ravni i poplavno područje Lijevče polјa i Srbačko-nožičke ravni.

Iz "Voda Srpske" navode da je jutros u 9.00 časova zabeleženo dalјe opadanje vodostaja Une, Sane, Vrbasa, Bosne, Drine i Trebišnjice sa pritokama. Na vodomernoj stanici u Novom Gradu vodostaj Une iznosio je 326 centimetara, što je za 63 centimetara manje nego juče u 9 sati. Na vodomernoj stanici u Prijedoru vodostaj reke Sane iznosio je 249 centimetara, što je za 48 centimetara manje u odnosu na jučerašnje merenje u isto vreme. 

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike