Burazer ukrao Hrvatima 70 miliona evra u kriptovalutama! Pobegao u Liku, poslao mejl svim klijentima!

20.05.2023

21:25

0

Iz Policijske uprave Primorsko-goranske rekli su da "imaju saznanja" i da su "određeni broj građana" kontaktirali po tom pitanju

Burazer ukrao Hrvatima 70 miliona evra u kriptovalutama! Pobegao u Liku, poslao mejl svim klijentima!
Copyright Unsplash

Riječka firma BitLucky, koja se bavi trgovinom kriptovalutama, navodno je oštetila gotovo hiljadu domaćih investitora za najmanje 70 miliona evra u kriptovalutama, kako se spekuliše među domaćim kripto-entuzijastima.

Poslovni pad nepoznate riječke kompanije BitLucky već se naziva "najvećom kripto prevarom u Hrvatskoj". 

Više izvora je potvrdilo za Jutarnji list da je Luka Burazer, 30-godišnji direktor i poznato lice domaće kripto zajednice, "očistio" sve račune kompanije, a novac investitora je nestao. 

Navodno se sakrio na nepoznatoj lokaciji u Lici. Investitori su obavestili policiju o tome i angažovali advokate.

Burazer je juče poslao mejl svim klijentima BitLucky-a, koji su uložili novac kod njega uz obećanje visokih prinosa od trgovine kriptovalutama. 

"Poštovani klijenti, niz loših trgovina i odluka nažalost su doveli firmu do krizne situacije. U narednim danima imaćemo više informacija", navodi se u poruci.

Iz Policijske uprave Primorsko-goranske rekli su da "imaju saznanja" i da su "određeni broj građana" kontaktirali po tom pitanju. 

"U toku je prikupljanje podataka radi utvrđivanja elemenata za preduzimanje mera i radnji koje su u nadležnosti policije", navode, pozivajući se na tajnost istrage.

Vest o krizi u BitLucky-u i izgubljenim milionima prvo se proširila u zatvorenim grupama na Discord-u, platformi za gaming zajednicu, zatim na Reddit-u.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike