"Moćnici su poslali poruku Srbima": Istoričar Stamatović o hapšenju Mila Božovića

20.04.2023

23:00

0

Tim hapšenjem je, kaže, poslata poruka Srbima u Crnoj Gori da se ništa nije promenilo i da se ne nadaju da će se išta menjati

"Moćnici su poslali poruku Srbima": Istoričar Stamatović o hapšenju Mila Božovića
Milo Božović - Copyright skupstina.me

Hapšenjem Mila Božovića moćnici su poslali poruku Srbima da se u Crnoj Gori neće ništa promeniti, izjavio je istoričar Aleksandar Stamatović.

Profesor istorije na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu nema sumnje da je hapšenjem predsednika Opštine Budva Mila Božovića poslata politička poruka Srbima u Crnoj Gori.

Podseća da je Božović "častan čovek iz jedne ugledne porodice".

Kaže da su u Budvi po prvi put kao jednom važnom centru Crne Gore pobedili Srbi i pita se zar iko misli da Novi svjetski poredak "sa svojim pipcima i satelitima u Crnoj Gori želi to da dozvoli".

Tim hapšenjem je, kaže, poslata poruka Srbima u Crnoj Gori da se ništa nije promenilo i da se ne nadaju da će se išta menjati. 

Novi svjetski poredak koji je Srbe preko Đukanovića gazio, sada će nastaviti to gaženje na jedan suptilan način preko ovih novih lica - izjavio je Stamatović.

Kaže da to "u prevodu" znači da su poručili da će ostati tu gde jesmu i da će ono što su izborili putem izbora biiti irelevantno.

Jednostavno, neće dozvoliti da Srbi dođu na vlast ili budu deo vlasti u Crnoj Gori – zaključio je Stamatović.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike