Budvani uz svog predsednika opštine: Građani pokrenuli inicijativu da se Božović brani sa slobode

18.04.2023

14:30

0

Da bi se uvrstila u dnevni red Skupštine opštine inicijativu treba potpiše najmanje 300 građana

Budvani uz svog predsednika opštine: Građani pokrenuli inicijativu da se Božović brani sa slobode
Milo Božović - Copyright skupstina.me

U Budvi je počelo potpisivanje inicijative koju je pokrenula grupa građana sa zahtevom da se nađe na dnevnom redu skupštinskog zasedanja zakazanog za 21. april.

Inicijativom se traži da se pritvorenom gradonačelniku Milu Božoviću odredi druga mera (zabrana napuštanja države, oduzmu putna dokumenta) te omogući da se brani sa slobode, pišu Vijesti.

Ključni razlog je kako se navodi to što je pritvaranjem Božovića došlo do blokade u radu lokalne samouprave, jer zbog neimenovanja potpredsednika, u Opštini niko osim Božovića nema pravo potpisa, pa je dovedeno u pitanje redovno funkcionisanje od isplate zarada, do zaključivanja ugovora, izmitivanja obaveza pa do nemogućnosti da pred sudovima neko zadtupa interese grada ( punomoćje može jedino Božović da potpiše).

Da bi se uvrstila u dnevni red Skupštine opštine inicijativu treba potpiše najmanje 300 građana.

Podsetimo, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) odbilo je zahtev advokata Miroja Jovanovića za uvid i kopiranje spisa u slučaju predsednika Opštine Budva Mila Božovića, koji je uhapšen prošle sedmice.

Advokat Jovanović ističe da predmet Božovića ne nosi oznaku tajnosti, te da ga se tiče samo njegov branjenik, ne ostali slučajevi.

- To je skandalozna odluka – istakao je Jovanović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Vijesti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike