Knežević poručio: Milu Božoviću se sudi u britanskoj ambasadi!

18.04.2023

13:31

0

Kod nas je logično i uobičajeno da britanska ambasadorka saopšti jedan tako uznemiravajuć stav, naglasio je Knežević

Knežević poručio: Milu Božoviću se sudi u britanskoj ambasadi!
Milan Knežević - Copyright Profimedia

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević govorio je o slučaju Mila Božovića, navodeći kako mu je sve bilo jasno kada je pre nekoliko dana video izjavu britanske ambasadorke Karen Medoks.

- Znao sam da će i žalbe i rešenja o pritvoru biti donosena u britanskoj ambasadi, a da će se i suđenje održavati paralelno u britanskoj ambasadi, kao što bi tamo moglo da bude i suđenje za državni udar. Zamislite da naš ambasador u Londonu preko reda pokuša da kupi kilo hleba i konzervu tunjevine. Prvo bi ga pretukli u toj prodavnici, pa bi ga bacili u Temzu. A kod nas je logično i uobičajeno da britanska ambasadorka saopšti jedan tako uznemiravajuć stav - naglasio je on dodajući da Medoks “pogibe da uđemo u EU, iako je Velika Britanija izašla iz EU”.

Foto: Youtube/Printscreen
 

Knežević je upitao Abazovića zašto inauguracija Jakova Milatovića ne može biti održana na Cetinju.

- Pre ćemo pobijediti na Evroviziji nego što će predsednik biti inaugurisan na Cetinju... Kako je Cetinje prestonica, a tamo Milatović ne može da se inauguriše, a mitropolit mora da bude čovek iz 63. padobranske da bi mogao da sleti i inauguriše se u manastiru - rekao je Knežević.

Poslanik DF je kazao i kako bi Medoks trebalo “da pošalje helikopter” kako bi Milatović ipak bio inaugurisan na Cetinju, jer je on sa Oksforda.

Knežević je kazao da veruje da je Milo Božovič nevin čovek i pitao šefa SPO Predraga Šukovića da li je posedovanje kriptovanog telefona krivično delo.

- Ako jeste, onda je Dritan Abazović u velikom problemu - rekao je on.

skupstina.me
Milo Božović

Knežević je naglasio da, na osnovu Naredbe o sprovođenju istrage, smatra da će se SDT naći u velikom problemu.

- Pozivamo vas da odobrite uvid u spise predmeta advokatima. Predmet je javan, a tužilac Jovan Knežević odbio advokatu uvid. Ako nemate šta da se krije dajte dokaze. Da ih vidimo. Nagledao sam se krečenja i farbanja dokaza. Demantovaćete me ako date uvid - rekao je Knežević.

On je kazao da nije pošteno da SDT rešenje šalje u advokatsku kancelariju u Novi Sad, a advokat Miroje Jovanović je više u tužilaštvu nego pojedini tamo.

- Svedok sam i oštećeni u postupku kada je bivši direktor ANB-a nelegetimno mene i Mandića držao pod merama tajnog nadzora. ANB je nezakonito pratila i Mila Božovića, a to što su našli je smešno. Dakle, oni ga fizički prate baš za vreme kada SDT smatra da je kriminalno delovao. Kako je moguće da naredbu o istrazi donosite 11. aprila, nađite mi uporište u Zakonu, a tek 13. aprila kreće akcija hapšenja. Što ga niste uhapsili kao Petra Lazovića koji je došao u CB. Mislim da Milo Božović ne bi bežao - kazao je on.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike