Božovićevi advokati spremaju žalbu na rešenje o pritvoru: “Radi se o politički motivisanom procesu”

15.04.2023

08:59

0

Žalba će biti predata veću Višeg suda

Božovićevi advokati spremaju žalbu na rešenje o pritvoru: “Radi se o politički motivisanom procesu”
Miroje Jovanović i Milo Božović - Copyright Ilustracija/Printscreen/Youtube

Odbrana predsednika Opštine Budva Mila Božovića predaće danas žalbu na rešenje kojim mu je određen pritvor do 30 dana. Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Goran Šćepanović odredio je sinoć pritvor do 30 dana Božoviću. 

Žalba će biti predata veću Višeg suda, navodi RTCG.

skupstina.me
Milo Božović

Ranije juče, Božovićev advokat Miroje Jovanović je rekao posle saslušanja Božovića da tužilaštvo nije predstavilo dokaze da je Božović počinio krivična dela za koja ga sumnjiče i da nema mesta krivičnom progonu protiv njega. Jovanović je u četvrtak veče rekao da Božović optužbe odbacuje sa indignacijom i da veruje da se radi o politički motivisanom procesu. 

– SDT je u procesnom problemu, a da im je takav i predlog za određivanje pritvora. Dosta dugo je odbrana obrazlagala apsolutnu neosnovanost čitave ove konstrukcije. Važno je naglasiti da tužilaštvo nema ništa – kazao je Jovanović.

On je ponovio da je čitav proces ispolitizovan i da očekuje "još politike i nigde dokaza".

– Nema ovde prava više, ovo je čista politika. Mi smo gotovo dva sata izlagali, dokumentovano, zašto nema mesta ni krivičnom progonu ni određivanju pritvora. Za sve što smo rekli imali smo ili neposredni dokument, ili se pozivali na akte ili postupke ovog suda i Specijalnog državnog tužilaštva. Tako da je predlog za određivanje pritvora kontradiktoran nekim drugim postupcima koji se vode, ali to ostavljam njima i tužilačkoj organizaciji – rekao je Jovanović.

Božović je uhapšen u porodičnoj kući u četvrtak ujutru u akciji Specijalnog policijskog odeljenja, a pretresen je i njegov kabinet u Opštini Budva.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike