Bivši jugoslovenski bokser i političar proglašen krivim za silovanje i seksualno uznemiravanje

29.03.2023

15:42

0

U kaznu mu je uračunato vreme u pritvoru od 4.9. 2019. do 24.10.2019.

Bivši jugoslovenski bokser i političar proglašen krivim za silovanje i seksualno uznemiravanje
Copyright Printscreen/Youtube/TV Alfa

Damir Škaro, bivši jugoslovenski bokser i političar, proglašen je krivim za polno uznemiravanje i silovanje bivše zaposlene u AK Siget.

Škaru je sudsko veće na čelu sa sudijom Sandrom Kantolić osudilo na jedinstvenu kaznu od dve godine i 6 meseci zatvora. Moraće da plati i 3.787 evra za troškove suda i veštačenja.

U kaznu mu je uračunato vreme u pritvoru od 4.9. 2019. do 24.10.2019.

Advokatice žrtve, Mirela Alerić Puklin i Morana Rabar rekle su da su zadovoljne osuđujućom presudom, ali da još ne znaju hoće li se žaliti na visinu kazne.

Profimedia
 

Na objavu presude Škaro nije došao.

Gotovo tri i po godine nakon što je u septembru 2019. uhapšen na granici sa Bosnom i Hercegovinom, bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač olimpijske medalje u boksu Damir Škaro u sredu će se u sudnici Županijskog suda u Velikoj Gorici nakon niza odlaganja i održanih 15 ročišta suočiti s nepravomoćnom presudom za polno uznemiravanje i silovanje bivše zaposlene AK Siget.

Krajem prošle nedelje Škaro je izneo svoju obranu, a Škarina žrtva, kojoj je zbog proživljenih trauma dijagnostikovana akutna posttraumatska reakcija na stres, ponovno je saslušana početkom jula prošle godine i to putem video linka, a sadržaj iskaza obe sukobljene strane ostaje iza zatvorenih vrata jer je suđenje zbog zaštite žrtve i osetljivosti slučaja zatvoreno za javnost.

Optuženi Škaro od početka izbijanja afere tvrdi da nije kriv. Velikogorički tužioci ga terete da je nedlela počinio tokom juna 2019., do 10. avgusta 2019. u prostorijama AK Siget, na čijem se čelu tada nalazio.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Jutarnji list

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike