"Pipkao je ispod majice i govorio kako muški polni organ ulazi u ženski": Ispovest majke devojčice koju je seksualno uznemiravao sveštenik

09.02.2023

15:46

0

Autor: Mi. S.

Polno uznemiravanje navodno se dogodilo 3. januara i to posle večernje litirgije

"Pipkao je ispod majice i govorio kako muški polni organ ulazi u ženski": Ispovest majke devojčice koju je seksualno uznemiravao sveštenik
Ilustracija - Copyright Profimedia

Dodirivanje i polno uznemiravanje devojčice od 14 godina u ispovedaonici crkve u Beloj Crkvi, koje je uznemirilo, ali i šokiralo javnost, dogodilo se navodno još 3. januara i to posle večernje liturgije. Majka maloletnice ispričala je za medije da je njena ćerka tog popodneva, kao i više puta do tada, sama otišla u crkvu, jer je kako je objasnila zavolela pravoslavnu veru otkako joj se stric pre nekoliko godina zamonašio.

- Posle službe je ostala da se ispovedi, kao što je to radila mnogo puta, kada smo zajedno išli u crkvu. U jednom trenutku se uhvatila za vrat, a sveštenik J. C. je rekao da će je izmasirati da je prođe bol. Onda joj je uvukao ruku u majicu i počeo da je pipa po drugim delovima tela. Govorio joj je da to žene vole - ispričala je novinarima majka devojčice.

Profimedia
Pravoslavni sveštenik: Ilustracija

Sveštenik je, kako kaže majka devojčice, njenu ćerku pustio kad mu je više puta ponovila da joj ne prija to što joj radi. Uznemirena devojčica je tada pošla prema vratima ispovedaonice i shvatila da je sve vreme bila zaključana, jer je sveštenik prvo otključao ispovedaonicu, a potom i vrata crkve.

- Rekao joj je da o ovome nikome ne sme da priča, da sve što se desi u ispovedaonici znaju samo ona, on i Bog. Zato mi je prećutala da joj je prethodnih puta govorio o tome kako muški polni organ ulazi u ženski, da to žene izluđuje i da će se njoj to svideti kad poraste. Ovo pipkanje, ipak, nije mogla da prećuti. Potresena je i u strahu - rekla je za medije majka devojčice.

Na osnovu prijave koju je podnela majka devojlčice, Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu je odmah pokrenulo predistražni postupak protiv sveštenika J. C, zbog sumnje da je počinio polno uznemiravanje.

Osnovni sud u Vršcu je, na predlog tužilaštva, svešteniku izrekao meru zabrane prilaska i komuniciranja sa devojčicom, kao i posećivanje određenih mesta.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike