Mika Aleksić stigao u Palatu pravde: Pred sudom će govoriti oštećena devojka (FOTO)

03.03.2023

09:59

0

Na današnjem suđenju treba da se nastavi sa iskazima oštećenih devojaka

Mika Aleksić stigao u Palatu pravde: Pred sudom će govoriti oštećena devojka (FOTO)
Aleksić stigao u sud - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Miroslav Mika Aleksić, optužen za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole glume, stigao je u Viši sud u Beogradu, gde danas treba da mu se nastavi suđenje.

Na današnjem suđenju treba da se nastavi sa iskazima oštećenih devojaka.

Aleksić je zajedno sa advokatom, suprugom i još par ljudi ušao u zgradu Palate pravde, a ispred su ga, kao i prethodni put, sačekali aktivisti sa transparentom na kom piše "Verujemo Mileni Radulović".

On je sud stigao sa slobode, pošto mu je 10. marta prošle godine ukinut kućni pritvor u kom je bio od 10. septembra 2021. godine.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Uhapšen je 16. januara 2021. godine i do 10. septembra je bio u pritvoru, koji mu je tada zamenjen kućnim pritvorom uz elekronski nadzor, nakon čega mu je 10. marta prošle godine ukinut i kućni pritvor. 

Suđenje Aleksiću počelo je u februaru prošle godine, od kada je održano sedam ročišta, dok je nekoliko odloženo. Na pet ročišta Aleksić je iznosio svoju odbranu, dok je na poslednja dva ispitivana oštećena N. V., koja je između ostalog ispričala i kako ju je Aleksić zagrlio i stisnuo za zadnjicu kada je došla u njegovu kancelariju kako bi mu saopštila da želi da nastavi školovanje u Italiji 2018. godine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike