Stravično vršnjačko nasilje u Slavonskom Brodu: Osnovci pretukli učenicu, škola pokušala da zataška incident?

22.03.2023

22:14

0

Devojčica od incidenta nije dolazila u školu

Stravično vršnjačko nasilje u Slavonskom Brodu: Osnovci pretukli učenicu, škola pokušala da zataška incident?
Ilustracija - Copyright Pexels

U Osnovnoj školi "Blaž Tadijanović" u Slavonskom Brodu pre nedelju dana je pretučena učenica petog razreda, a policija je tek juče krenula s istragom, piše Telegram.

Čim je policija saznala za događaj, istraga je pokrenuta. Slučaj vršnjačkog nasilja nije prijavila škola, već bolnica gde je devojčici pružena lekarska pomoć.

Telegram je juče pokušao da dobije odgovor zašto direktorka škole Sanja Spaić, pedagog, ali i razredni tog razreda nisu reagovali i prijavili vršnjačko nasilje. Poslali su im upit, ali odgovor nisu dobili.

Pixabay
 

Sekretar škole rekao je da ne može da ih spoji sa direktorkom Spaić jer je na sastanku, ali je potvrdio da je primio mejl sa pitanjima. Posle niko nije odgovarao na telefonske pozive novinara Telegrama.

Tek kasnije direktorka škole je poslala kratak odgovor.

- S obzirom da se radi o maloletnoj deci i činjenici da je postupanje u toku, nismo u mogućnosti da iznosimo detalje i tok postupka. Škola postupa prema pozitivnim zakonskim propisima i o istome su obaveštene sve nadležne institucije - napisala je Spaić, koja nije navela koje su to institucije obaveštene jer policija nije dobija prijavu.

Učenici išli na razgovor

Devojčica, romske nacionalnosti, koja je žrtva vršnjačkog nasilja, od događaja pre nedelju dana nije dolazila na nastavu. Nije poznato kakve je povrede zadobila, ali Telegramov izvor blizak školi tvrdi da su učenici doslovno premlatili devojčicu.

Isti izvor kazao je kako su zadnjih dana muški učenici koji su učestvovali u nasilju išli na razgovor u upravu škole. Nije poznato ko je s njima razgovarao i da li se slučaj pokušao prikriti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: index.hr

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike