Gračanica na nogama zbog navodnog silovanja dečaka zarad Tik Tok izazova: Policija još uvek istražuje slučaj

07.12.2022

10:27

0

Autor: 24sedam

Iz policije nisu mogli da potvrde da se radi o prijavi silovanja, već navode da je zabeležen "događaj", a istraga je osetljiva zbog zaštite maloletnih osoba

Gračanica na nogama zbog navodnog silovanja dečaka zarad Tik Tok izazova: Policija još uvek istražuje slučaj
ilustracija - Copyright Profimedia

Policija u Banjaluci istražuje slučaj dečaka iz Gračanice koga su navodno silovali vršnaci i snimak sa mobilnog telefona objavili na društvenoj mreži Tik-Tok.

Prema nezvaničnim informacijama, navodno je reč o TikTok izazovu koji su uradili učenici jedne osnovne škole te je, prema informacijama Avaza, sve snimano mobilnim telefonima.

Iz policije nisu mogli da potvrde da se radi o prijavi silovanja, već navode da je zabeležen "događaj", a istraga je osetljiva zbog zaštite maloletnih osoba.

Na pitanje banjalučkih Nezavisnih novina da li je policiji prijavljen slučaj navodnog silovanja dečaka od više vršnjaka u privatnom objektu u Gračanici, rečeno je da službenici Uprave policije MUP-a TK u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona preduzimaju potrebne mere i radnje u vezi s događajem koji je prijavljen 18. novembra PU/PS Gračanica.

- S obzirom na osetljivost istrage i zaštitu maloletnih lica/dece - aktera navedenog događaja, nismo u mogućnosti iznositi više informacija, stoji u odgovoru MUP-a TK.

Prema nezvaničnim saznanjima, radi se o deci uzrasta devet-deset godina i da se sve desilo u jednoj seoskoj školi, dok sa druge stranke, kažu, postoje informacije da se događaj desio u privatnom objektu.

Navodno, tri dečaka su predmetima silovala svog vršnjaka.

Spominje se još jedan slučaj silovane devojčice, o kojem se, takođe ništa zvanično ne može saznati.

Da je u Gračanici sigurnosna situacija zabrinjavajuća, govori i činjenica da su građani prošlog meseca imali sastanak sa nadležnim službama, ustanovama i institucijama na temu poboljšanja sigurnosti i bezbednosti u ovom gradu. Na sastanku je razgovarano i o vršnjačkom nasilju.

Čini se da je vršnjčako nasilje uzelo maha u čitavom regionu, a Tik Tok izazovi su sve brutalniji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike