Plenum 083 podržao Bečića: U drugom krugu ćemo biti uz bilo kog od četiri kandidata demokratskih snaga

08.03.2023

08:09

0

Plenum 083 će, ukoliko dođe do drugog kruga, u granicama svojih mogućnosti svesrdno i bez kalkulisanja podržati bilo koga od četiri kandidata demokratskih snaga koji izbori svoje mesto u drugom krugu, navodi se u saopštenju

Plenum 083 podržao Bečića: U drugom krugu ćemo biti uz bilo kog od četiri kandidata demokratskih snaga
Copyright Facebook/Aleksa Becic - Demokrate - Demokratska Crna Gora

Grupa nezavisnih intelektualaca Plenum 083 podržala je predsedničkog kandidata i lidera Demokrata Aleksu Bečića, u susret izborima zakazanim za 19. mart.

Kazali su kako su uvereni da će Bečić postati predsednik, ali i da će, ukoliko dođe do drugog kruga izbora, podržati bilo koga “od četiri kandidata demokratskih snaga”.

- Premda je aktuelni politički trenutak sugerisao da zajednički kandidat u prvom krugu predsedničkih izbora ima objektivne šanse da odnese ubedljivu pobedu nad Milom Đukanovićem, šefom bivšeg DPS režima, sa žaljenjem moramo konstatovati da je takva šansa, očigledno, propuštena. Nadamo se da ovakva odluka, osim što izvesno predstavlja teži, sporiji i, u konačnom, neizvesniji put do cilja, neće imati negativne efekte na ukupan rezultat predstojećeg izbornog ciklusa. A ishod mora biti samo jedan – poraz Mila Đukanovića – posebno s obzirom na to da je sam Đukanović ovih dana objavio da nijedan posao nije ostavio nedovršenim, a kako je skoro čitave tri decenije besomučno uništavao Crnu Goru, nema sumnje da bi svoj nov mandat iskoristio da dovrši svoj destruktivni naum – trajno i nepovratno uništenje naše zemlje - navodi se u saopštenju.

- Stoga, važno je da ne samo četiri kandidata demokratskih snaga, nego i svi akteri tekuće kampanje, pokažu minimum senzibiliteta i budu na visini odgovornosti ostvarenja – ipak zajedničkog – cilja, ali i vrednostima koje taj cilj personifikuje. Pre svega, apelujemo na međusobno poštovanje u duhu časnog nadmetanja, stvaranje zdravog temelja za dalju izgradnju političke kulture koja prevashodno podrazumijeva odgovornost - dodaju iz Plenuma 083.

Istakli su da javna podrška nekom od kandidata u prvom krugu nikom ne može i “ne sme poslužiti kao izgovor” da u eventualnom drugom krugu ne glasa protiv Mila Đukanovića.

- Plenum 083 će, ukoliko dođe do drugog kruga, u granicama svojih mogućnosti svesrdno i bez kalkulisanja podržati bilo koga od četiri kandidata demokratskih snaga koji izbori svoje mesto u drugom krugu. Ovim putem izražavamo i svoje čvrsto uverenje da će pobednički kandidat biti Aleksa Bečić - navode iz Plenuma 083.

Podsećaju da su u martu 2021. godine, na lokalnim izborima u Nikšiću, formirali koaliciju koja je bila “neizostavan faktor pobede nad DPS režimom”.

- Jednom data reč obavezuje svakog ko do reči drži. A reč je o tome da poštenu priču dovedemo do kraja i, tog 19. marta 2023. godine, zajednički ispišemo njeno novo poglavlje. Zato, Aleksa Bečić – čast nam je da zajednički nastavimo gde smo stali - zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike