Joković poručio: Mandić će pobediti na izborima, rejting Mila Đukanovića će još više da padne

01.03.2023

18:15

0

Dugogodišnja vladavina DPS sići će sa političke scene i nastupiće bolji dani kad je u pitanju saradnja Vlade i predsednika, kaže predsednik SNP Crne Gore

Joković poručio: Mandić će pobediti na izborima, rejting Mila Đukanovića će još više da padne
Vladimir Joković - Copyright Printscreen/Youtube/MediaBiro

Potpredsednik Vlade Crne Gore, ministar poljoprivrede i predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je da će 19. marta Crna Gora dobiti novog predsednika države i time će, kako kaže, nastupiti demokratizacija Crne Gore.

Kako tvrdi Joković, "dugogodišnja vladavina DPS sići će sa političke scene i nastupiće bolji dani kad je u pitanju saradnja Vlade i predsednika“. To će, prema njegovim rečima, uticati na rad diplomatsko konzularnih predstavništava, jer do sada Milo Đukanović nije imenovao ambasadore.

Printscreen/YouTube/Skupština Crne Gore
 

On je na konferenciji za medije kazao da mu je žao što nije izabran i sedmi sudija Ustavnog suda koji je predložen.

- Mi u SNP smo uvek glasali za predložene kandidate i sledeći koji budu predloženi SNP će ih podržati - rekao je Joković.

On je podsetio da je SNP odlučila da podrži Andriju Mandića, nakon što nije došlo do dogovora oko jednog zajedničkog kandidata kojeg bi podržali pobednici sa izbora 30. avgusta.

- Mi smo na sednici glavnog odbora SNP odlučili koga ćemo da podržimo. Neki su sami sebe isključili, jer se dešavalo ono što ne bi trebalo da se dešava u Crnoj Gori i ne bismo mogli da podržimo one koji su falsifikovali… Bili smo tu da podržimo nekog od kandiata koji su pobedili 30. avgusta i ogromnom većinom glasano da SNP podrži Andriju Mandića - rekao je Joković i dodao:

- Mandić sa našom podrškom prolazi u drugi krug i ne samo to, nego smo uvereni da će biti pobednik izbora.

On je dodao da će posle izbora opasti rejting Đukanovića, a skočiti popularnost Andrije Mandića.

- Učinićemo sve da dođe do pobede Andrija Mandića i do formiranja 44. Vlade kako bi u godinu i po dana do narednih izbora, oni koji su pobedli na izborima, sproveli te izbore – naveo je Joković, dodajući da je ovo mnogo bolja Vlada koja radi u interesu države.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike