Republika Srpska šalje 20 kamiona pomoći turskom narodu!

27.02.2023

17:40

0

Najugroženijima će biti dostavljena pomoć u vidu konzervirane hrane, mesnih prerađevina, brašna, šećera, a dobiće i ćebad

Republika Srpska šalje 20 kamiona pomoći turskom narodu!
Tužni prizori nakon zemljotresa - Copyright Profimedia

Republika Srpska sutra šalje 20 kamiona pomoći prijateljskom turskom narodu u najugroženijim područjima pogođenim zemljotresom, najavio je danas predsednik Srpske Milorad Dodik.

Dodik je naveo da je Srpska još jednom pokazala svoju humanu stranu i zahvaljujući tome najugroženijima će biti dostavljena pomoć u vidu konzervirane hrane, mesnih prerađevina, brašna, šećera, a dobiće i ćebad.

- Zahvalan sam svima koji su učestvovali u organizaciji, Vladi Republike Srpske, ali i Crvenom krstu Republike Srpske. Želim da zahvalim i turskom konzulatu u Banjaluci s kojim smo koordinisali aktivnosti - napisao je Dodik na Tviteru.

 

 

Uprkos velikoj želji da se pomogne i sirijskom narodu, Dodik je rekao da nažalost ovaj put Srpska neće biti u mogućnosti da pošalje pomoć jer ne postoji način da se organizuje prevoz i prelazak granice.

- Srpska će u narednom periodu pokušati pronaći način da pomogne Siriji i tako pokaže svoju solidarnost - naveo je Dodik.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike