Bravo! Heroji Srpske svoje dnevnice poklanjaju devojčici koju su spasili (VIDEO)

20.02.2023

23:55 >> 06:37

0

Autor: M. Vu.

Pripadnik spasilačkog tima Republičke uprave Civilne zaštite Nenad Jovanović rekao je da je tim od 30 članova dobio svoju nagradu time što je učestvovao u spasavanju jednog života

Bravo! Heroji Srpske svoje dnevnice poklanjaju devojčici koju su spasili (VIDEO)
spasioci RS izvukli devojčicu ispod ruševina posle 152 sata - Copyright Twitter/MiloradDodik

Spasilački timovi Republike Srpske planiraju da se odreknu dnevnica u korist 11-ogodišnje devojčice, koju su spasili nakon zemljotresa u Turskoj.

Devojčica Irmak Bajrak u zemljotresu je izgubila roditelje, a akcija njenog spasavanja trajala je četiri sata.

Pripadnik spasilačkog tima Republičke uprave Civilne zaštite Nenad Jovanović rekao je da je tim od 30 članova dobio svoju nagradu time što je učestvovao u spasavanju jednog života.

- Mislim da veće nagrade od te nema - rekao je Jovanović za RTRS.

Spasilac Mladen Kulić rekao je da im je žao što nisu imali priliku da spasu još nečiji život, ali je istakao da su preživeli veoma teške trenutke suočavajući se sa ogromnim razaranjem za koje se, kako je naglasio, nikako nije moguće dovoljno pripremiti, jer su spratovi zgrada naslagani jedan na drugi i bez mehanizacije je nemoguće raščistiti i doći do unesrećenih.

I pas tragač Tora uradio je veliki deo posla, i to kvalitetno i brzo, napominje spasilac Aleksandar Neumović i konstatuje da "kada spasiš jedan život, kažu da je to kao da si spasio ceo svet".

Spasilac Dragiša Vuletić naglasio je da tokom deset dana niko od spasilaca iz Srpske nije povređen, a zamenik direktora Republičke uprave Civilne zaštite Nenad Ćuk saglasio se da je, osim spasavanja ljudi, najveća satisfakcija što su se spasioci vratili zdravi i naglasio da je na terenu i u uslovima kao što je zemljotres, najvažniji timski rad.

 

 

V.D. direktora Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović rekao je da su spasioci veliku podršku imali od predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Radovana Viškovića koji su ih, kako je naglasio, svakodnevno zvali telefonom.

Dodik će nagraditi spasioce sa po 5.000 konvertabilnih maraka, što je oko 2.500 evra, a u Palati Republike biće upriličen i prijem za pripadnike Spasilačkog tima Republike Srpske.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike