U Turskoj poginula devetočlana porodica iz Crne Gore! Ruševine zatrpale tri generacije Mujića

14.02.2023

12:44

0

Stradali su svi, od deda do unuka, tri generacije ove iseljeničke porodice, koja je svoje mesto pod suncem našla u Adani, u kojoj živi Značajna zajednica poreklom iz Kolašina

U Turskoj poginula devetočlana porodica iz Crne Gore! Ruševine zatrpale tri generacije Mujića
Ilustracija - Copyright AP Photo/Can Ozer

Na listu nastradalih u stravičnom zemljotresu koji je pogodio Tursku upisana je i devotočlana porodica Kilindžarslan (ranije Mujić), poreklom iz Crne Gore, za portal Revije Fokus potvrdio je potpredsednik Saveta za saradnju sa dijasporom, Bedri Gul (Šefko Muković).

Stradali su svi, od deda do unuka, tri generacije ove iseljeničke porodice, koja je svoje mesto pod suncem našla u Adani, u kojoj živi Značajna zajednica poreklom iz Kolašina.

- Oni su se u Adanu doselili nakon progona muslimana iz Vraneške doline, odnosno sa područja Šahovića, krajem 1924. godine. Kontaktirali smo Zuleihu Hasanbegović Ozbek, predsednicu Udruženja 'Adana Balkan Bosnaklari Dernegi', koje okuplja naše ljude u tom gradu. Prve informacije su bile da je u gradu stanje užasno, ali da su naši ljudi dobro, da nema poginulih, ali da ima povređenih - kazao je Gul.

Ispostavilo se, nažalost, da nije tako.

Bedri Gul sa porodicom živi u Istanbulu. Taj grad nije pogođen zemljotresom, ali, kako je rekao, nema porodice u Istanbulu koja nema nekog svog u tom kraju".

Twitter/TRT Haber Canlı
 

Podsetimo, serija snažnih zemljotresa, od koji su najjači bili 7,7 i 7,8 stepeni, pogodila je 6. februara Tursku i Siriju.

Broj mrtvih u obe zemlje je premašio 38.000, a strahuje se da će broj još rasti.

Pošto je prošlo više od sedam dana od potresa, svako izvlačenje živih iz ruševina smatra se čudom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike