Devet učenika iz Makedonije se zadesilo u Turskoj za vreme zemljotresa: Dvojica zadobila povrede, ali su van životne opasnosti

06.02.2023

12:22

0

Autor: M.M.

Jedan mladić je zadobio prelom, a drugi je lakše povređen

Devet učenika iz Makedonije se zadesilo u Turskoj za vreme zemljotresa: Dvojica zadobila povrede, ali su van životne opasnosti
Copyright Tanjug/IHA agency via AP)

Devet državljana Severne Makedonije nalazi se na zemljotresom pogođenom području Turske, ali njihov život nije ugrožen, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Reč je o osam učenika i njihovom mentoru, od kojih su dva mladića zadobila fizičke povrede.

Ministarstvo spoljnih poslova, navodi se, preko svoje ambasade u Ankari i Generalnog konzulata u Istanbulu, pomno prati situaciju na jugoistoku Turske nakon snažnog zemljotresa.

- Informacije sa terena ukazuju na izuzetno jak zemljotres sa teškim posledicama po život ljudi zatečenih u pogođenom regionu; veliki broj žrtava koji premašuje nekoliko stotina građana, veliki broj povređenih kao i ozbiljna materijalna šteta koja komplikuje situaciju na terenu - saopšteno je iz makedonskog MSP-a, preneli su skopski mediji.

Navode i da su kontaktirali devet makedonskih državljana koji se nalaze na ugroženom području i da su oni dobro.

Kako prenosi makedonski portal Kurir.mk, osam učenika otputovalo je sa nastavnikom u Tursku preko programa "Erazmus plus".

Dva učenika su zadobila fizičke povrede u razornom zemljotresu koji je danas pogodio Tursku. Jedan mladić je zadobio prelom, a drugi je lakše povređen.

Niko od devet makedonskih državljana nije životno ugrožen.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike