Jezive pretnje ubistvom i klanjem: Marko Kovačević ponovo na meti srbofoba (FOTO)

17.01.2023

09:51

0

Poruka je da ne treba da imamo nikakva prava ako hoćemo da ostanemo Srbi, rekao je Kovačević

Jezive pretnje ubistvom i klanjem: Marko Kovačević ponovo na meti srbofoba (FOTO)
Marko Kovačević - Copyright Wikipedia

Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević objavio je na svom Fejsbuk profilu poruku pretnje objavljenu na društvenim mrežama kojom mu se preti klanjem i "prženjem očiju majke na roštilju", a sve zbog, kako kaže, nedavnih polemika koje je imao zbog pesme „Od Glave Zete do grada Spuža“ ali i posete Skupštini Srbije.

- Gledaćeš kako ti majkine oči pržim na roštilju dok joj telo jedu gladni vučjaci, a ti ćeš da sediš sa strane i moliš za život dok oštrim nož kojim ću te zaklati - napisao je korisnik Instagrama sa očigledno lažnim nalogom "marllborored333".

Printscreen/Instagram
 

Ova poruka je nakon objavljivanja brzo obrisana.

- Evo do čega dovodi hajka koja se vodi prema meni već danima. Evo zbog čega se napadaju i targetiraju srpski političari, zašto se podižu tenzije, zašto se nakon jedne od najuspešnijih godina u Opštini Nikšić, nova godina od grupe medija započinje sa recikliranjem prošlogodišnjih vesti, sa uhođenjem kako se šta slavi, sa traženjem igli u plastu sena, ne bi li se nekako naudilo mladim ljudima koji rade za grad, za zajednicu, samo zbog toga što su Srbi, što neće da prodaju svoje prađedove i njihovu borbu i muku - napisao je Kovačević.

U podužem odgovoru na ovu poruku, Kovačević navodi da on nije bio taj koji je pokrenuo nijednu od tema koje su ovih dana konstruisane i namerno se drže u žiži javnosti ne bi li se njima manipulisalo protiv njegove ličnosti, protiv političke organizacije kojoj pripada, ali i protiv koalicionih partnera.

Kovačević, između ostalog, kaže da on i njegove stranačke kolege ne žele da pristanu da i dalje budu deo takve takve medijske harange i priče i da se pravdaju što "slavimo, što pevamo, što se veselimo, ne vređajući nikoga, što razgovaramo sa našim narodom i njegovim predstavnicima u drugim zemljama, bivamo razapeti, prokazani“.

Podseća da je tako bilo i letos kada su militantne grupe htele pošto poto da prave u Nikšiću nacistički skup na kom su vređali Srbe i Rome i uspeli da svojim kriminalnim kanalima spreče umetnika koji je bio angažovan da održi koncert kome bi se radovali svi. 

- Poruka je da ne treba da imamo nikakva prava ako hoćemo da ostanemo Srbi. Da Srbi možemo da budemo samo kao neka prazna ljuštura bez ikakvog sadržaja, u vidu dekora onima koji žele da zaborave svoju istoriju, tradiciju i kulturu i da kreiraju neku novu koja ih neće podsećati na poreklo - naveo je, između ostalog, Kovačević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike