Identifikovani huligani koji su napali Srbe u Sarajevu!

15.01.2023

08:54 >> 10:29

1

Autor: J. S. J.

Jedan od roditelja je rekao da su im huligani dobacili pre napada - "Samo smo vas Srbe čekali"

Identifikovani huligani koji su napali Srbe u Sarajevu!
Sarajevo - Copyright Pixabay/kabaretka

Sarajevska policija je identifikovala i uhapsila četiri osobe osumnjičene za napad na grupu Beograđana u jednom hotelu na Ilidži, potvrđeno je za Klix.ba.

Oni se terete za krivično delo nasilničko ponašanje.

Uhapšeni su E. B. (rođen 2003. godine nastanjen na području opštine Novi grad Sarajevo), A. T. (rođen 1996. nastanjen na području Ilidže), H. D. (rođen 1995. nastanjen na području Ilidže) i E. H. (rođen 2000. nastanjen na području Vogošće), piše Kliks.

Smešteni su u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo i nad istim će se tokom dana izvršiti kriminalistička obrada.

Premijer kantona Sarajevo - drago mi je da gosti nisu prekinuli boravak

Premijer kantona Sarajevo Edin Forto saopštio je danas da su brzom akcijom sarajevske policije uhapšeni napadači na roditelje sa decom koji se nalaze na turniru u Sarajevu.

-Sve vreme smo bili na vezi sa kantonalnim ministrom MUP, policijskim komesarom, ali i žrtvama napada. Svi ljudi dobre volje su dobrodošli u Sarajevo i to se neće promeniti. Drago mi je da gosti iz Beograda nisu prekinuli boravak i da ostaju do završetka dečjeg fudbalskog turnira", rekao je Forto.

Podsetimo, grupa huligana sa fantomkama napala je ispred hotela na Ilidži roditelje i decu iz Beograda koja su igrali na međunarodnom juniorskom turniru u fudbalu.

Napadnut je roditelj koji je nosio zastavu na kojoj je ćirilicom pisalo "Zvezdara". Isprskan je suzavcem. Jedan roditelj je izboden nakon čega je prebačen u Sarajevo na ukazivanje pomoći i tom prilikom su mu konstatovane lakše telesne povrede. 

Jedan od roditelja je rekao da su im huligani dobacili pre napada - "Samo smo vas Srbe čekali", a incidentu je prethodio incident i na terenu kada u deca protivničkog tima pevala: "Ubij Srbina!"

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Klix.ba

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike