Roditelji iz Beograda ispričali detalje incidenta u Sarajevu! Deca za dlaku izbegla napad, rekli su nam: "Samo smo vas Srbe čekali"

14.01.2023

21:40

0

Autor: M. Vu.

Prema poslednjim informacijama koje imamo je da su roditelji u hotelu pod opsadnom policije, ali da je povređeni Beograđanin sada dobro

Roditelji iz Beograda ispričali detalje incidenta u Sarajevu! Deca za dlaku izbegla napad, rekli su nam: "Samo smo vas Srbe čekali"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Huligani su večeras na Ilidži suzavcem, bakljama i noževima napali roditelje dečaka iz Srbije koji su bili na fudbalskom turniru i pri tome je jedan roditelj povređen nožem. Prema poslednjim informacijama koje imamo je da su roditelji u hotelu pod opsadnom policije, ali da je povređeni Beograđanin sada dobro.

Posle haotične noći, roditelji dece su se oglasili i objasnili kako je došlo do incidenta. 

Kako su rekli, došli su na Tradicionalni junior kup Sarajevo i u pitanju su deca od 2008. do 2015. godišta. Tačno je da su deca protivničkog tima pevala pesmu "Ubij Srbina", ali roditelji iz Beograda se nisu previše obazirali na to. 

 

 

- Svakako nije bilo prijatno. Gledate decu koja su ispunjena mržnjom i u tom uzrastu pevaju tako strašne pesme su sigurno poraz za njihove roditelje - rekao je otac jednog dečaka iz Beograda.

Jedan od roditelja koji je bio na licu mesta u vreme napada, ali je na svu sreću prošao bez povreda ispričao je detalje incidenta.  

- Nakon utakmice Zvezdara i Dugo Selo iz Zagreba, deca su krenula u sobe, a roditelji u drugi hotel u kojem su smešteni. Na parkingu je grupa navijača, najverovatnije nekih lokalnih klubova, nemaju veze sa protivnikom s kojim smo igrali. Huligani su u holu hotela bacili suzavce, a grupa roditelja je izašla napolje na parking za njima. Tamo je bila grupa od 15-20 maskiranih huligana koji su nas gađali bakljama i jednog roditelja uboli nožem - naveo je on.

Roditelj je rekao da su im huligani dobacili pre napada - "Samo smo vas Srbe čekali". Jedan roditelj je uboden u butinu, ali je na vreme dobio pomoć.

- Mog prijatelja su uboli u butinu, ali je na vreme dobio pomoć. Na svu sreću, roditelja su uboli u butinu, plitke su rane, primio je tetanus u KC Sarajevo. Inače, on je sa Zvezdare.Svi smo smešteni u hotelu i niko ne sme ni da uđe, a ni da izađe u objekat. Jezivo iskustvo. Želeli smo da se vratimo za Srbiju, ali ne znamo šta će biti dalje. Nismo došli ovde da pravimo incidente već da podržimo svoju decu. – kazao je roditelj.

Deca su izbegla napad, ali za dlaku.

Printscreen/Youtube/ Hayat Media BiH
 

- Drago nam je bilo da su deca u hotelskim sobama i da nisu prisustvovala tom činu. Deca su završila utakmicu deset minuta pre toga i krenula ka hotelskim sobama, koje su razdvojene od izlaska iz hotela. Roditelji su krenuli na desnu, a deca na levu stranu. Čuli smo se sa njima posle. Veoma su uplašeni, neki su i plakali jer su mislili da se nešto ružno dogodilo njihovim roditeljima - zaključio je.

Možda im smetala zastava

O napadu na Srbe u Sarajevu koji se dogodio danas, kada je grupa huligana iz ovog grada upala u hotel i napala roditelje iz Srbije, govorio je sekretar fudbalskog kluba Beograd, Ivan Stojimirović.

On je ispričao šta se dogodilo, kao i da li je napad mogao da se očekuje.

- Posle naše utakmice napadnuti su roditelji. Isprskani su suzavcem, a u toj gužvi jedan roditelj je uboden nožem. On je pušten iz bolnice - kaže Ivan.

Kako kaže napad je iznenadio sve prisutne i ljudi su u panici trčali iz hotela.

Dodaje da su i prethodnih godina huligani bili prisutni, ali da incidenata nije bilo.

- To je dečji turnir i ima dosta ekipa iz Srbije, Hrvatske i drugih i treba da bude prijateljski. Ovo nema veze sa turnirom. Imamo zastavu na kojoj piše "Zvezdara" ćirilicom, ne znam da li ih je to isprovociralo - kaže Stojmirović.

Đorđević: Kantonalna policija obećala da će privesti napadače


Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević rekao je večeras za Tanjug da je jedna osoba zatražila medicinsku pomoć nakon što je danas u Sarajevu napadnuta grupa roditelja mladih fudbalera FK Zvezdara iz Beograda.

Ambasador je precizirao da su četiri osobe napadnute u Sarajevu, od kojih je samo jedna zatražila medicinsku pomoć.

Foto mfa.gov.rs
 

 
Kako kaže, tamošnja kantonalna policija dala je obećanje da će u najskorijem roku napadači biti privedeni. 

Ambasada Srbije je, kako je naveo, uputila zahtev svim bezbednosnim strukturama da pruže zvanične informacije o tom događaju.

Oglasio se i MUP

U MUP-u su potvrdili da je došlo do incidenta.

- Policiji je saopšteno da je na području Ilidže došlo do narušavanja javnog reda i mira, te da je tom prilikom jedno lice povređeno, prema prvim informacijama, oštrim predmetom, te je prevezeno na lekarsku pomoć. Nije životno ugrožen - rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Prema njegovim rečima, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS preduzimaju mere i radnje na rasvetljavanju svih okolnosti u vezi sa ovim događajem.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike