Jedna osoba uhapšena, a više privedeno zbog napada na Beograđane

14.01.2023

23:07

0

Autor: 24sedam

Jedna osoba uhapšena, a više privedeno, nakon što je grupa huligana napala srpske roditelje, dok su njihova deca na svu sreću izbegla nemile scene

Jedna osoba uhapšena, a više privedeno zbog napada na Beograđane
profimedia-0412629398 - Copyright Profimdia

Jedna osoba uhapšena, a više privedeno, nakon što je grupa huligana napala srpske roditelje, dok su njihova deca na svu sreću izbegla nemile scene.  Prema poslednjim informacijama koje imamo je da su roditelji u hotelu pod opsadnom policije, ali da Beograđanin  koji je uboden u nogu sada dobro.

- Više osoba je privedeno u službene prostorije mesne zajednice PU Ilidža. Do ovog momenta jedna osoba je lišena slobode, a imajući u vidu da su u toku aktivnosti policije, koja pod nadzorom tužilaštva KS preduzima mere i radnje na dokumentovanju svih okolnosti vezanih današnji događaj, više informacija će biti poznato nakon što te aktivnosti budu i okončane, odnosno, više detalja ćemo moći saopštiti tokom narednog dana - rekao je za „Klix.ba“ portparol Ministarstva unutrašnjih poslova opštine Sarajevo, Mirza Hadžiabdić.

Podsetimo, na Ilidži je danas napadnuta grupa građana iz Beograda a jedan od njih je povređen nožem. Kako jeispričao jedan od učesnika događaja, sve se odigralo na jednom međunarodnom fudbalskom turniru za decu koji se ovih dana održava u jednom hotelu na Ilidži.

Prema nekim informacijama sve je počelo u hali dok se održavala jedna utakmica, kada je grupa dečaka iz protivničke ekipe počela da peva "Ubij Srbina".

 

 

Roditelji srpske dece su večeras rekli da je sve izgledalo stravično i da nisu mogli da veruju da čuju da deca pevaju takvu pesmu. 

Oglasili su se brojni zvaničnici iz BiH i Srbije koji su osudili ovaj događaj.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić napisala je na Tviteru da se sastala sa gostima koji su napadnuti na Ilidži.

 

 

- Osuđujem nasilje i sigurna sam da će napadači odgovarati za učinjeno. Sarajevo je otvoren grad. Uvek protiv nepravde i nasilja, bez obzira odakle dolazi. Zaštitnik čoveka, života i slobode. I večeras dižemo glas protiv nasilja u odbrani čoveka i ljudskih vrednosti. Svi naši gosti su dobrodošli. Tako je uvek bilo i uvek će biti - napisala je Karić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike