Beograđanin pušten iz bolnice posle napada nožem na Ilidži! Oglasio se i Milorad Dodik

15.01.2023

06:24

0

Autor: J. S. J.

Ono što u celoj priči još više užasava je činjenica da su deca protivničkog tima pevala pesmu "Ubij Srbina."

Beograđanin pušten iz bolnice posle napada nožem na Ilidži! Oglasio se i Milorad Dodik
Ilustracija - Copyright Profimedia

Juče je javnost u Srbiji uzbunila vest da su roditelji mladih fudbalera iz Beograda napadnuti na utakmici u Sarajevu. 

Beograđanin, otac mladog fudbalera FK Zvezdare, koji je povređen u napadu nožem nedaleko od hotela u sarajevskom naselju Ilidža, oseća se dobro nakon ukazane lekarske pomoći, potvrdio je za Tanjug Ivan Stojimirović sekretar FK Zvezdara.

-Nakon ukazane medicinske pomoći u lokalnoj bolnici državljanin Srbije, otac našeg fudbalera koji je povređen nožem, vraćen je u hotel i oseća se dobro -  rekao je sinoć Stojimirović.

Sekretar FK Zvezdara je objasnio da je do napada došlo tokom povratka sa utakmice kada je grupa maskiranih momaka napala roditelje mladih fudbalera. 

-Nastala je gužva u kojoj je nožem uboden roditelj našeg mladog fudbalera. Potom je došla policija i deca su bezbedno stigla do hotela i večerala su. Sada je sve u redu, ali napad je ostavio ružnu sliku o turniru koji se održava već godinama unazad - rekao je Stojimirović. 

Juče su roditelji dece ispričali da su  došli su na Tradicionalni junior kup Sarajevo kao i da je reč o deci od 2008. do 2015. godišta. Ono što u celoj priči još više užasava je činjenica da su deca protivničkog tima pevala pesmu "Ubij Srbina."

 

 

Kako su ispričali roditelji njakon utakmice Zvezdara i Dugo Selo iz Zagreba, deca su krenula u sobe, a roditelji u drugi hotel u kojem su smešteni.

Na parkingu je bila grupa navijača. Huligani su u holu hotela bacili suzavce, a grupa roditelja je izašla napolje na parking za njima.

-Tamo je bila grupa od 15-20 maskiranih huligana koji su nas gađali bakljama i jednog roditelja uboli nožem - ispričao je jedan od roditelja. 

Roditelj je rekao da su im huligani dobacili pre napada - "Samo smo vas Srbe čekali"

Dodik: Što pre pronaći i kazniti napadače 

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u Sarajevu i pozvao nadležne da što pre pronađu počinioce i najoštrije ih kazne.

-Smatram da do ovakvih incidenata ne bi trebalo da dolazi, pogotovo ne na dečijim sportskim manifestacijama - napisao je sinoć Dodik na Tviteru. Istakao je da ovakav i svaki drugi vid nasilja "ne sme i neće biti tolerisan".

 

 

Jedna osoba iz Beograda povređena je juče nožem u hotelu u sarajevskom naselju Ilidža, kada je napadnuta je grupa roditelja mladih fudbalera FK Zvezdara iz Beograda. (Kraj) sku/gri/tnj

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: J.S.J./Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike