Zdravstveni radnici imaju najveće plate u Sloveniji: Među 50 rekordera samo dvoje nisu lekari, sume idu i preko 15.000 evra

09.01.2023

22:20

0

Autor: 24sedam

Na listi se našlo 15 lekara iz kliničkog centra u Ljubljani, dvoje iz Kliničkog centra u Mariboru, a među rekorderima je i mnogo zaposlenih

Zdravstveni radnici imaju najveće plate u Sloveniji: Među 50 rekordera samo dvoje nisu lekari, sume idu i preko 15.000 evra
Ilustracija - Copyright Foto:Pixabay

Među 50 rekordera po platama u javnom sektoru u Sloveniji, 48 su lekari. Najveću platu primio je lekar u Kliničkom centru u Ljubljani – 15.091 evro bruto.

Najveće plate u javnom sektoru u Sloveniji imaju zdravstveni radnici, o čemu svedoči podatak da su u poslednjih nekoliko meseci među 50 rekordera po platama, njih 48 bili lekari, prenosi slovenački portal 24 ur.

Plate lekara koji su se našli na listi su od 10.815 evra bruto, a najveću je primio lekar u Kliničkom centru u Ljubljani – 15.091 evra.

Na listi se našlo 15 lekara iz kliničkog centra u Ljubljani, dvoje iz Kliničkog centra u Mariboru, a među rekorderima je i mnogo zaposlenih u domovima zdravlja i bolnicama.

Pixabay
 

Samo dve osobe koje su se našle na listi bave se nekim drugim zanimanjima.

Zanimljivo je da su na vrhu liste lekari zaposleni u bolnici u Ptuju i Domu zdravlja "Adolf Drolc" u Mariboru, a koji primaju 14.852 evra mesečno.

Poslednji na listi je lekar u bolnici u Ptuju sa platom od 10.815 evra.

Kako se navodi radi se samo o najvećim lekarskim platama, ne i o platama specijalsita, mladih lekara, bez podataka da li su u plate uračunata dežurstva.

Inače, u sredu je u Sloveniji najavljen štrajk lekara i stomatologa koji traže veće plate i bolje radne uslove.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike