Da li i Slovenija ide "udesno"? Logar vodi, u drugi krug ide sa Natašom Pirc Musar

23.10.2022

18:24 >> 20:13

0

Autor: 24sedam

Birališta u Sloveniji zatvorila su se večeras u 19.00, a rezultati prvog kruga predsedničkih izbora će početi da pristižu od 19.30, dok će većina glasova biti prebrojana do 21.00

Da li i Slovenija ide "udesno"? Logar vodi, u drugi krug ide sa Natašom Pirc Musar
Tan2022-10-23_13410463_0 - Copyright Foto: AP Photo

Kandidat Slovenske demokratske stranke (SDS) Anže Logar, koji je obezbedio plasman u drugi krug predsedničkih izbora u Sloveniji na osnovu više od 84 odsto prebrojanih glasova, zahvalio je glasačima na rezultatu.


Kako prenosi list "Delo", na osnovu 84,44 odsto prebrojanih glasova, vodi Logar sa 34,06 odsto glasova, sledi nezavisna kandidatkinja Nataša Pirc Musar sa 26,87 odsto, dok je kandidat vladajućeg Pokreta slobode i Socijalnih demokrata Milan Brglez treći i ima 15,50 odsto.

 

 


Logar očekuje da će razlika u odnosu na protivkandidata u drugoj rundi izbora koja će biti održana kroz tri nedelje biti još manja, dodaje agencija STA.

Demokratski poslanik iz redova SDS i bivši ministar spoljnih poslova kaže da će debata u drugom krugu biti bazirana na tekućim pitanjima, tako da glasači mogu da odluče ko je najubedljiviji kandidat.

 

 

 

- Posle Italije, i Slovenije ide udesno - bio je jedan od komentara na vođstvo Logara.

Izlaznost do 16 časova je bila 34,8 odsto, što je za oko dva procenta više nego pre pet godina, prenela je agencija STA.

 


Ankete od petka davale su prednost demokratskom poslaniku iz SDS Anžeu Logaru, koji je imao podršku veću od 30 odsto, dok su se nezavisna kandidatkinja Nataša Pirc Musar i Socijaldemokrata (SD) Milan Brglez borili za drugo mesto u drugom krugu.

Pirc Musar: Vreme je da Slovenija dobije prvu predsednicu



Nezavisni kandidat na predsedničkim izborima u Sloveniji, advokat Nataša Pirc Musar, koja je danas prošla u drugi krug izbora sa kandidatom Slovenačke demokratske stranke (SDS) Anžeom Logarom, rekla je da je došlo vreme da Slovenija dobije prvu predsednicu.

Ona je rekla da će razlike između nje i Logara morati da budu znatno očiglednije u drugom krugu, a usput je i čestitala Logaru na rezultatu u prvom krugu izbora, prenela je STA.

Nakon oko 98 odsto prebrojanih glasova, Logar je osvojio najviše glasova, oko 34 odsto, Pirc Musar je druga sa blizu 27 odsto, dok je treći kandidat vladajućeg Pokreta slobode i Socijalnih demokrata Milan Brglez sa 15,5 odsto.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike