Uhapšen Ivan Božić koji je pokosio policajca u Splitu: Naleteo na njega i odbacio ga 10 metara - evo kolika mu kazna zatvora preti

01.12.2022

17:30

0

Autor: 24sedam

Vozač bi se mogao teretiti za teško ubistvo u pokušaju

Uhapšen Ivan Božić koji je pokosio policajca u Splitu: Naleteo na njega i odbacio ga 10 metara - evo kolika mu kazna zatvora preti
Ivan Božić - Copyright PU splitsko-dalmatinska

Ivan Božić, mladić koji je juče automobilom udario policajca u Splitu i pobegao, uhapšen je danas i čeka se da bude sproveden u policijsku stanicu.

Božić je teško povredio policajca (20) tokom obavljanja nadzora i kontrole saobraćaja.

Naime, policajac je izdao naredbu za zaustavljanje automobila, ali vozač se oglušio o to i bez usporavanja ili zaustavljanja je nastavio da vozi i automobilom je udario policajca, a potom pobegao.

Policajac je video automobil kako krivuda cestom izdavši naredbu vozaču da se zaustavi, međutim on se o to oglušio.

Zapravo, nije ni usporio niti pokušao zaobići policijskog službenika nego ga je u punoj brzini doslovno odbacio desetak metara na policijski kombi i pločnik zadavši mu teške povrede, a za njegov život se bore lekari Jedinice intenzivnog lečenja splitske bolnice.

Prema važećem Kaznenom zakonu, vozač bi se mogao teretiti za teško ubistvo u pokušaju. Dodatan teret u kvalifikaciji kaznenog dela jeste što je njegova žrtva službeno lice koje je obavljalo službenu dužnost, a vozaču u prilog ne ide ni činjenica da je pobegao s mesta nesreće ne pruživši pomoć unesrećenoj osobi. Mogao bi dobiti minimalno deset godina zatvora, pa čak i robiju u trajanju od 40 godina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike