Ovo je muškarac (29) koji je pokosio policajca u Splitu: Policija pronašla njegov "golf", pa otkrila detalje stravične saobraćajke (FOTO)

30.11.2022

15:08

0

Autor: V.B.

Nesrećnom saobraćajcu se bore za život

Ovo je muškarac (29) koji je pokosio policajca u Splitu: Policija pronašla njegov "golf", pa otkrila detalje stravične saobraćajke (FOTO)
Ilustracija - Copyright Profimedia

U saobraćajki koja se sinoć posle ponoći dogodila u Zagrebu, teško je povređen policajac (20) tokom obavljanja nadzora i kontrole saobraćaja.

Naime,on je izdao naredbu za zaustavljanje automobila, ali vozač se oglušio o to i bez usporavanja ili zaustavljanja je nastavio da vozi i automobilom je udario policajca, a potom pobegao.

Policajac je video automobil kako krivuda cestom izdavši naredbu vozaču da se zaustavi, međutim on se o to oglušio.

Zapravo, nije ni usporio niti pokušao zaobići policijskog službenika nego ga je u punoj brzini doslovno odbacio desetak metara na policijski kombi i pločnik zadavši mu teške povrede, a za njegov život se bore lekari Jedinice intenzivnog lečenja splitske bolnice.

Splitska policija pronašla je crni Golf 7 kojim je vozač noćas naleteo na mladog policajca i saopštila da iz do sada utvrđenih činjenica osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem kao osumnjičeni je Ivan Božić (29).

- U ovom trenutku policijski službenici preduzimaju intenzivne mere traganja za osobom. Molimo građane ukoliko uoče muškarca s fotografije da mu ne prilaze, već o tome odmah obaveste policiju na broj 192. Ukoliko raspolažete s informacijama o osobi ili imate saznanja gdje bi se isti mogao nalaziti molimo da o tome odmah obavestite policiju na broj 192 - navodi policija.

PU splitsko-dalmatinska
 

Prema važećem Kaznenom zakonu, vozač bi se mogao teretiti za teško ubistvo u pokušaju. Dodatan teret u kvalifikaciji kaznenog dela jeste što je njegova žrtva službeno lice koje je obavljalo službenu dužnost, a vozaču u prilog ne ide ni činjenica da je pobegao s mesta nesreće ne pruživši pomoć unesrećenoj osobi. Mogao bi dobiti minimalno deset godina zatvora, pa čak i robiju u trajanju od 40 godina.

O ovom slučaju oglasio se i Sindikat policije Hrvatske (SPH) oštro osuđujući napad na policijskog službenika.

- SPH uporno upozorava da su kazne za napade na policijske službenike preblage i nemaju željeni preventivni učinak, kako bi se dodatno smanjio broj takvih napada. Ponovno apeliramo na pooštravanje kazni za napad na policijske službenike. Također, napadi motornim vozilom poput ovog trebaju se kvalifikovati kao pokušaj ubistva, na što ukazuju i težine povreda. Povređenom kolegi želimo brz oporavak, a policijskim službenicima koji sprovode kriminalističko istraživanje da pronađu počinioca u što kraćem roku. Takođe, molimo svedoke očevice ovog napada, ako postoje, da se jave Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj s informacijama kojima raspolažu – apelovali su iz SPH-a.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike