Napravili lažni ženski profil, pa namamili muškarca (44) da se vide: Trojac mu uz pretnju nožem oteo novčanik i telefon

30.11.2022

15:53

0

Muškarca su sačekale dve devojke, a onda je muškarac (40) godina potegao nož i tražio novac

Napravili lažni ženski profil, pa namamili muškarca (44) da se vide: Trojac mu uz pretnju nožem oteo novčanik i telefon
Ilustracija - Copyright Profimedia

Županijsko državno tužilaštvo u Varaždinu podiglo je optužnicu protiv 27-godišnjakinje, 20-godišnjaka i 40-godišnjaka. Trojac se tereti da je zajedno sa jednom maloletnom osobom počinio razbojništvo nad 44-godišnjakom kojeg su na prevaru namamili i opljačkali.

Naime, oni su u avgustu ove godine napravili lažni profil na jednoj društvenoj mreži, na ime ženske osobe, preko kojeg su se javili 44-godišnjaku i nagovorili ga da se nađe s tom osobom u Donjem Vratnu. Nesrećnog muškarca su zatim dočekale 27-godišnjakinja i maloletna osoba i počele razgovor s njim, a u tom je trenutku njemu prišao okrivljeni 40-godišnjak i mašući nožem zapretio da će ga ubiti ako im ne da novac.

Muškarac je u strahu dao 400 kuna (oko 6.000 dinara) dvojici muškaraca, a zatim su mu oni iz prednjeg džepa košulje istrgli novčanik sa novcem i mobilni telefon, čiju je ukupnu vrednost policija procenila na otprilike 3000 kuna ( oko 46.000 dinara).

Okrivljeni 20-godišnjak i 40-godišnjak se nalaze u istražnom zatvoru, a veće Županijskog suda u Varaždinu prihvatilo je predlog državnog tužilaštva i produžilo obojici okrivljenih istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih dela.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Index

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike