Haos u Podgorici: Demonstranti blokirali vrata Skupštine, probijena i zaštitna ograda, vređaju Abazovića (VIDEO)

02.11.2022

21:30

0

Autor: 24sedam

Pojedini građani i večeras protestuju u Podgorici, ispred Skupštine Crne Gore, zbog, kako su kazali, "ustavnog puča u režiji Demokratskog fronta"

Haos u Podgorici: Demonstranti blokirali vrata Skupštine, probijena i zaštitna ograda, vređaju Abazovića (VIDEO)
Copyright Foto:Printskrin/Tviter

Oko stotinjak sledbenika Mila Đukanovića i večeras je blokiralo saobraćaj u centru Podgorice.

Predvođeni Mirašem Dedeićem, Draginjom Vuksanović Stanković i prepoznatljivim feminističkim aktivistkinjama oni protestvuju i večeras zbog, kako kažu, ustavnog puča u režiji DF.

Najpre su se okupili na Trgu nezavisnosti, da bi se nakon toga uputili ka zgradi Skupštine, odakle su očajnički skandirali “Nije ovo Srbija” i da „ne daju državu“ tj. Mila.

Kako bi sprečili neminovno razvlašćivanje i politčko penzionisanje svog gospodara Mila Đukanovića, protestanti su pokušali da sruše zaštitnu ogradu ispred Skupštine. Videćemo da li će nadležni sankcionisati ovo rušilačko i huligansko ponašanje Milovih frustriranih fanatika.

 

 

Učesnici uzvikuju i uvrede na račun premijera Dritana Abazovića i ministra MUP-a Filipa Adžića.

Peđa Vušurović je kazao da su okupljeni uprkos proruskim i prosrpskih snagama dokaz da nisu svezani. Partije se, kazao je, dele na one koje su za Crnu Goru, a koje protiv nje.

- Naš glas je ključan i naša je reč poslednja. Parlament nije jedina institucija. Predsednik je biran vašim glasovima - kazao je Vušurović.

Istakao je da je u pitanju politička i nacionalna sudbina Crne Gore.

Protestantima se obratila poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković.

 

 

- Kontinuirana dešavanja u poslednjih nekoliko meseci ukazuju na činjenicu da se konstantno smišljeno radi na urušavanju institucija crnogorskog sistema kako bi se Crna Gora kao država bacila na kolena.. Ono što se sinoć desilo u parlamentu je flagrantno kršenje Ustava Crne Gore, jer je nezapamćeno da se u pravnoj nauci nižim pravnim aktom derogiraju ovlašćenja koja su priznata predsedniku države višim pravnim aktom. Na sceni je bezakonje, a razlog je strah DF-a, SNP-a, Demokrata, URA-e i drigih od vanrednih parlamentarnih izbora - kazala je Vuksanović-Stanković.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike