Kraj Milove vladavine: Vlast u Podgorici će se formirati do 19. decembra!

02.11.2022

17:41

0

Milatović je dodao da očekuju da izborna komisija Podgorice proglasi konačne rezultate

Kraj Milove vladavine: Vlast u Podgorici će se formirati do 19. decembra!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Dan oslobođenja Podgorice - 19. decembar građani će dočekati sa novom upravom u punoj funkciji, kazao je predstavnik pokreta Evrope Jakov Milatović i nastavak dogovora najavio za ponedeljak.

Milatović je to rekao nakon prvog sastanka predstavnika pobedničkih lista na izborima u Podgorici i dodao da će "Podgorica na ovaj način biti oslobođena drugi put".

Na lokalnim izborima održanim 23. oktobra, DPS Mila Ðukanovića je izgubio vlast u Podgorici posle više od dve decenije.

- Da ukrstimo i programske ciljeve. To je početak. U ponedeljak je nastavak razgovora. Potpisivanje koalicionog sporazuma. Konstituenti vlasti biće četiri liste. Imaćemo često razgovore, koji će biti osnov funkcionisanja. U ponedeljak ćemo na taj način transparentno iznositi zaključke - rekao je Milatović novinarima.

Na sastanku je razgovarano o principima delovanja vlasti u Podgorici.

- Saglasili smo se da će biti revizija urađenog u prethodnom periodu. Da ćemo brinuti o razvojnim prioritetima i da ćemo u pregovorima da ukrstimo programske ciljeve kako bi sumirali u sporazum. Biće vlast brzo konstituisana. Dobićemo novu gradsku upravu. Rezultati će govoriti a verujem da smo ovim postupcima pokazali odgovornost - naveo je.

Milatović je dodao da očekuju da izborna komisija Podgorice proglasi konačne rezultate.

- Pozivamo izbornu komisiju i ostale da ne opstruišu proglašenje rezultata a građani su, njih 62 odsto, rekli da žele promene i novu odgovornu gradsku upravu. Važni su program i dobra promena, te diskontinuitet u odnosu na ono što je bilo u prethodnom periodu - rekao je Milatović.

Sastanku su, pored Milatovića, prisustvovali nosioci lista Za budućnost Podgorice, Idemo ljudi i Može Podgorica - Ovo je naš grad, Jelena Borovinić Bojović, Danilo Šaranović i Luka Rakčević.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike