Novi detalji masovnog trovanja u Budvi: U hitnoj završilo oko 100 turista koji su išli na izlet u Boku!

27.08.2022

15:48

0

Autor: 24sedam

Sinoć oko 22 časa u kotorsku bolnicu smo primili 30 osoba, od kojih je dosta dece uzrasta od 15-16 godina

Novi detalji masovnog trovanja u Budvi: U hitnoj završilo oko 100 turista koji su išli na izlet u Boku!
Budva - Copyright Budva/Foto: Wikipedia

Budvanski hotel u kojem se, kako se sumnja, 96 gostiju otrovalo hranom odbacuje krivicu i tvrde da su se turisti otrovali na drugom mestu.

Iz hotela su rekli da se gosti nisu otrovali hranom koju su jeli u restoranu hotela, već da su tokom jučerašnjeg dana bili na izletu u Boki na kojem su ručali, pišu Vijesti.

- Da su se gosti otrovali u našem restoranu, onda bi i ostali gosti hotela imali iste simptome. Trovanje su dobili samo oni koji su bili na izletu - tvrde iz hotela.

Gde su se tačno gosti otrovali pokazaće istraga koja je u toku, a policija je uzrokovala hranu koja se nalazi u hotelu.

Podsetimo, prema pisanju Vijesti oko 30 turista prijavilo se sinoć u službu Hitne pomoći u Budvi žaleći se da su se otrovali hranom. Sa druge strane, RTCG navodi da je taj broj mnogo veći i da se prema njihovim saznanjima otrovalo 96 turista. Opšta bolnica u Kotoru saopštila je da je primljen veliki broj turista sa stomačnim tegobama.

Profimedia
 

- Sinoć oko 22 časa u kotorsku bolnicu smo primili 30 osoba, od kojih je dosta dece uzrasta od 15-16 godina. Oni su dovezeni sa akutnim sindromom – povraćanjem. Svi su brzo zbrinuti, a jutros su ponovo odrađene laboratorijske analize. Nakon toga su jutros oko 11 časova pušteni na kućno lečenje - rekao je portalu dana direktor kotortske bolnice dr Davor Kumburović, prenosi Dan.

Gosti su bili smešteni u hotelu koji se nalazi kod Autobuske stanice u Budvi. Predsednik Opštine Budva Milo Božović i opštinska administracija stoje na raspolaganju turistima koji su imali zdravstvene probleme, i obezbediće im, ako je potrebno, smeštaj, prevoz i sve ostalo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike