Završena obdukcija ubijenih! Nestao Cetinjanin koji je pucao u Vuka Borilovića tokom masakra!

13.08.2022

18:00 >> 18:29

0

Autor: M. Vu.

Cetinjanin N.K. koji je pucao juče na Vuka Borilovića, nije trenutno dostupan policiji. Još nije utvrđeno da li je Borilović preminuo od metaka koje su u njega ispalili policajci ili N. K

Završena obdukcija ubijenih! Nestao Cetinjanin koji je pucao u Vuka Borilovića tokom masakra!
Profimedia

Načelink Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković oglasio se o tragediji na Cetinju.

- Cetinjanin N.K. koji je pucao juče na Vuka Borilovića, nije trenutno dostupan policiji. Još nije utvrđeno da li je Borilović preminuo od metaka koje su u njega ispalili policajci ili N. K.

Ovo je gostujući na RTCG saopštio načelnik Bošković, koji je istakao da se "preduzimaju  određene mere i radnje da bi se N.K. (Nenad Neno Kaluđerović) obezbedio i da bi se obezbedilo njegovo prisustvo u čitavom ovom postupku.

Bošković je naglasio da je završena obudkcija tela ubijenih građana Cetinja ali da bez odobrenja tužioca ne može da iznosi više detalja.

Aleksandar Bošković/Foto:Printskrin/RTCG
 

- Na telu Borilovića ima više povreda od vatrenog oružja. Nakon razmene vatre sa policojom, prema Boriloviću više projektila ispalio Cetinjanin N.K. Za sada mi ne možemo da iznosimo detalje da li je smrt nastupila od posledica ranjavanja od strane policije ili ovog građanina - naveo je Bošković, koji je istakao da je posle obaveštenja o pucnjavi policija prvo pritekla u pomoć ranjenim osobama, nakon čega je Borilović pucao na njih.

Nenad Neno Kaluđerović/Foto:Printskrin/Tviter/@MilanKrivokapi5
 

- Posle toga su bili ispunjeni svi zakonski uslovi i policija je uzvratila paljbu i ispalila 20 projektila. U razmeni te vatre jedan policajac je povređen. Prema sadašnjim informacijama, četiri ili pet policajaca upotrebila su vatreno oružje juče na Cetinju - kazao je Bošković.

On je negirao spekulacije da je to bila višesatna akcija.

- U 15.30 dobili smo poziv u 15.50 imamo da je sam izvršilac pozvao još jedno lice i saopštio da je teško ranjen, da je ubio više ljudi i da misli da neće ostati živ. Nakon 15.50 došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane N.K, koji je to vremenski interval ne možemo da se precizno izjasnimo, i nakon toga nastupila je smrt Borilovića. Tako da nije bila višesatna akcija, već sada možemo reći pola sata ili 45 minuta, ali ne možemo precizno da se izjasnimo - kazao je Bošković.

Juče imao zakazan pregled

- Preliminarno možemo da saopštimo da je ovo lice poslednjih dana pokazivalo određene promene u ponašanju i u tom smislu je uz pomoć prijatelja za juče bio zakazan lekarski pregled - naveo je Bošković i dodao, da nažalost do tog pregleda nije došlo. 

Podsetimo, u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, juče je ubijeno je 11 osoba, dok je šestoro povređenih, među kojima je i pripadnik policije. Među ubijenim je i dvoje dece. 

Bonus video:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti