Tužna priča o tri cetinjska kuma: Jedan izgubio celu familiju, drugi život, a treći presudio zločincu

13.08.2022

15:26

0

Autor: 24sedam

Nesrećni Mitrović, koji se nedavno oženio i dobio dete, panično je napustio svoj dom i zabrinut za kumovljevu familiju, goloruk je otišao na mesto zločina

Tužna priča o tri cetinjska kuma: Jedan izgubio celu familiju, drugi život, a treći presudio zločincu
Kumovi/Foto:Privatna arhiva

U moru jezivih detalja o masakru u cetinjskom naselju Medovina, pred kojima je cela Crna Gora, ali i region zanemeo, ima i jedan svetli primer, ništa manje tužan, ali junački i čojski.

To je priča o tri kuma, čije su se sudbine promenile za tili čas – jedan od trojice Miloš Martinović u ubilačkom pohodu stanodavca Vuka Borilovića, izgubio je suprugu Natašu (35) i dva sina od osam i 11 godina. Izgubio je sve, celu familiju.

Njegova supruga Nataša, kada je uvidela zlu nameru, skočila je da se bori sa zlotvorom, koji joj je prvo upucao sina na ulaznim vratima, koji je pokušao da se sakrije. Nažalost, nije imala snage da se izbori sa pomahnitalim komšijom, pa su za par trenutaka projektilima iz lovačkog karabina, ubijeni su i ona i drugi sin, kojeg je zatekao na ručku za kuhinjskim stolom, piše crnogorski Standard.
 

Printscreen/instagram
 

Osetivši da se dešava nešto strašno, Martinović je u pomoć pozvao kuma Mitra Mitrovića (37), zamolivši ga da odmah ode do njihovog iznajmljenog stana i proveri što se dešava, jer mu se žena ne javlja na telefon, a on nije bio u mogućnosti da brzo stigne. Mitrović je to bez reči i uradio.  U međuvremenu, Martinović je dobio telefonski poziv od ubice, koji mu je lično saopštio da mu je ubio suprugu i sinove.

Printscreen/Facebook/Vuk Borilović
 

Nesrećni Mitrović, koji se nedavno oženio i dobio dete, panično je napustio svoj dom i zabrinut za kumovljevu familiju, goloruk je otišao na mesto zločina. Nije mario na okolna upozorenja, nadao se da će stići da spasi svoje kumove. Nije imao šansu ni da priđe kući, vrlo brzo je i sam postao žrtva. Iako su stari znanci i porodični prijatelji, Borilović nije imao milosti, čim se približio dvorištu kuće, pucao je i na njega, pogodio ga i na mestu ga ostavio mrtvog.

Nenad Neno Kaluđerović/Foto:Printskrin/Tviter/@MilanKrivokapi5
 

Treći, Nenad Neno Kaluđerović kojega danas kao heroja slavi cela Crna Gora, Mitrovićev je venčani kum. Nije se plašio za svoj život, i prema preliminarnim rezultatima istrage, prišao je i presudio ubici. Hrabro je zaustavio dalji krvavi pir i, sasvim sigurno, spasio još pokoji ljudski život.

Bonus video:

24sedam

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti