Direktor policije Crne Gore: Ubijena deca starosti osam i 11 godina

12.08.2022

19:51

0

Autor: M. Vu.

Po pozivu građana, na lice mesta su upućeni policijski službenici i tom prilikom je u razmeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik

Direktor policije Crne Gore: Ubijena deca starosti osam i 11 godina
Cetinje pucnjava 1 (1) - Copyright Pobjeda.me/ Stevo Vasiljević

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin izjavio je da su u tragediji na Cetinju, u kojoj je ubijeno 11 osoba, stradala i dva deteta od osam i 11 godina.

- Prema za sada poznatim okolnostima, danas oko 15.30 časova tridesetčetvorogodišnji muškarac Vuk Borilović, sa Cetinja, pucao je na porodicu, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina. On je, tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške – lišio života dvoje dece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest  - rekao je Brđanin u video poruci.

Po pozivu građana, na lice mesta su upućeni policijski službenici i tom prilikom je u razmeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik.

Jurjub/MediaBiro
 

- Za sada nije jasno šta je podstaklo Borilovića na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života - ističe Brđanin.

Naglasio je da se okolnosti celokupnog događaja, uključujući i lišenje života Borilovića i dalje utvrđuju, te da će javnost, posredstvom medija, biti obaveštena o svim detaljima.

- Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Verujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izveštavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izveštavanje - zaključio je Brđanin.

Kazao je da je današnji dan tragičan ne samo za Cetinje, nego za celu Crnu Goru.

- Ljudski životi su najvredniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje dece. Saosećam sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje. Takođe, nadam se da će se povređeni brzo i uspešno oporaviti - saopštio je Brđanin.

Podsećamo, na Cetinju je u petak iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je, kako je kazala dežurna tužiteljka Andrijana Nastić, usmrtio sugrađanin.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike