DPS udario na Dritana: "Nema dokaza da je Abazović nabavljao kriptovane telefone od pripadnika kriminalnog klana"

11.08.2022

19:44

0

Autor: 24sedam

DPS udario na Dritana: "Nema dokaza da je Abazović nabavljao kriptovane telefone od pripadnika kriminalnog klana"
Dritan Abazović (2) - Copyright Tanjug printscreen

Crnogorski specijalni tužilac Miroslav Turković je ocenio da nema nikakvih osnova za zaključak da je premijer Dritan Abazović nabavljao kriptovane mobilne telefone od pripadnika kriminalnog klana, kako su to objavili neki podgorički portali.

Na to, navodi Turković, ukazuje i iskaz svedoka Boža Milonjića, koji je prema objavljenoj komunikaciji trebalo da bude posrednik u predaji kriptovanog telefona.

- Mišljenja sam da dokazi prikupljeni u toku istrage, svojom sadržinom nisu dali osnov za zaključak da su okrivljeni obezbedili mobilni telefon sa aplikacijom SKY EČ za Dritana Abazovića, sadašnjeg predsednika Vlade Crne Gore, niti sam ocenom sadržine prikupljenih dokaza pronašao bilo koji podatak da je isti koristio kriptovani mobilni telefon, odnosno da je učestvovao u komunikaciji sa okrivljenima ili drugim licima - navodi Turković u izveštaju.

Sam Abazović je pozvao SDT da ispita sve "nebulozne optužbe" koje se dovode u vezu sa njegovim imenom.

 

 

Inače, portal blizak DPS-u objavio je tekst u kom se navodi da pripadnici "škaljarskog klana" dogovaraju nabavku i poklanjanje kriptovanih telefona za crnogorskog premijera.

- Verujemo da je svima jasno iz koje kuhinje ovo dolazi i da se steže obruč oko kriminalnih struktura bliskih određenim političkim grupacijama unutar DPS-a, kojima je cilj da izazovu destabilizaciju Crne Gore kako bi sačuvali svoju finansijsku moć, ali još važnije za njih, da bi izbegli pravdu - objavio je Abazović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike